Kada ste skoro čitav dan praktično zarobljeni pod tonama šminke i to traje nedelju za nedeljom, možete biti sigurni da koliko god bili mladi i imali perfektan ten, koža će se u jednom trenutku pobuniti. 

Bilo da su u pitanju bubuljice koje su rezultat zapušenih pora ili sivilo tena koje rezultira nakon nekolicine napornih dana i neprospavanih noći.Ove devojke znaju da to sebi ne smeju da dozvole i da šminka ne može sakriti baš sve, naročito ne pod svetlošću velikih reflektora. 

Zato svaka od njih ima svoje proverene kućne beauty rituale kojih se religiozno drže.

Očistite pore parom

Nakon nekoliko uzastopnih nedelja šetnji pistom, Olivia Hunter više je nego spremna da svojoj koži da oduška. P

oprilične količine šminke mogu zapušiti vaše pore, nakon uzastopnog korišćenja teških pudera, kako onih tečnih, tako i onih u kamenu. Zbog čega manekenka odmah po završetku Nedelje mode pribegava svom malom kućnom spa tretmanu. "U posudu sa kipućom vodom ubacite nekoliko kesica čaja od nane, stavite peškir preko glave i nagnite se nad posudom. Ostanite tako pet do deset minuta.

Nakon ovog tretmana zaista ćete osetiti da vam je koža prodisala."

Pasta za zube u kritičnim momentima

Čak ni modeli nisu konstantno u mogoćnosti da budu profi našminkani, a koža im nije uvek u top formi. Intenzivno izlaganje ogromnim količinama šminke, može često da se manifestuje reakcijama kože u vidu bubuljica.

Bella Hadid otkrila nam je kako se ona rešava ovih dosadnih neprijatelja lepote. "Ovo je trik koji koristi godinama, a otkrila mi ga je moja sestra. Na bubuljicu stavite malo paste za zube i nakon par sati isušiće se.

Pazite samo da ne preterate, jer pasta za zube zaista može da isuši kožu."

Pročitajte na drugoj strani i ostale savete...

PageBreak

Religizona nega je ključ uspeha

S obzirom da su tokom dana vrlo zauzete, većina manekenki svoju kožu neguje noću. Ne bi li im lice sledećeg jutra bilo spremno za nove izazove. Nicole Atieno podelila je sa nama svoj beauty režim.

"Prvi korak je naravno skidanje šminke. Vlažnim maramicama za uklanjanje šminke skidam prvi sloj, ali to ipak nije dovoljno da biste očistili lice. Potom perem lice sa hidratantnim losinom. Nakon toga, ne svaki dan, ali kada imam potrebu uradim piling ili stavljam masku na svoju T zonu. Na kraju naravno nanosim hidratantnu noćnu kremu."

Homemade maska za lice

Učestalo korišćenj  kozmetičkih preparata na licu, koji sadrže najrazličitije hemijske sastojke, Jay Wright moguću štetnost koži, pokušava da ublaži prirodnim maskama napravljenim u kućnoj varijanti. Jedna od njenih omiljenih maski koja čisti pore i hrani lice, jeste ona napravlena od smese avokada i meda.

Nije važno ono što stavljate na svoje telo, već ono u njega unosite

Abigail Culver ne radi mnogo toga po pitanju svoje kože, makar ne spolja. Ona se drži fokusa na ishrani, tako hrani svoju kožu spolja. Izbegava čipseve i druge slane grickalice, a kada joj se jede nešto slatko, uvek se trudi da uzme neku voćku. I voda, tone vode koje pije na dnevnom niovu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija