Soda bikarbona je čaroban beli prah, uz kojeg možete jeftino, brzo i veoma efikasno da elminišete mnoge kozmetičke probleme.

Ako vas brine loš zadah, žuti zubi, umorna koža ili kosa koja nema sjaj, paket sode bikarbone, koji u bilo kojoj radnji košta manje nego što i možtete da zamislite rešiće sve vaše probleme, a kažu da je idealan i za pripremanje domaćih dezodoransa koji nemaju sve štetne sastojke, kakvima se mogu pohvaliti oni daleko skuplji, renomiranih svetskih proizvođača.

(Beauty saveznik: 6 fenomenalnih namena limuna)

Za beli osmeh

Soda bikarbona se u kombinaciji sa pastom za zube koristi kao sredstvo za izbeljivanje zuba i neutralisanje neprijatnog zadaha. Rezultat blistavog osmeha biće vidljiv već nakon nekoliko nedelja, ali zapamtite – ovakvo poliranje zuba ne treba izvoditi više od dva puta nedeljno!

Za blistavu i meku kožu

Piling napravljen od sode bikarbone, vode i nekoliko kapi limunovog soka može biti idealan kako za lice, tako i za telo. Kada se pilin uradi kako treba, koža će nakon uklanjanja mrtvih ćelija zablistati kao da ste na nju naneli bronzer. Ukoliko u lavoru rastopite dve kafene kašičice belog praha dobijate idealnu kupku za vaša stopala, koja će omekšati tvrdu kožu na stopalima.

(Za negu područja oko očiju: Maska koja podmlađuje)

Umesto dezodoransa

Zahvaljujući činjenici da eliminiše neprijatne mirise, sodu bikarbonu pomešanu sa malo vode možete naneti na kritične regije, poput pazuha i tako umesto klasičnog dezodoransa svoje telo možete zaštititi od prekomernog znojenja.

Bujna i meka kosa

Ako jednom nedeljno u vaš regularni šampon za kosu dodate kašičicu sode bikarbone, dobićete šampon koji dubinski čisti vašu kosu, pa ćete bez griže savesti u potpunosti moći da zaboravite na tretmane u luksuznim salonima lepote.

Izvor: citymagazine.rs