Da li bi sa preciznošću mogli da kažete kako miriše mešavina zrelih bobica i severno-indijskog jasmina? Ili mozda dašak vanile sa Madagaskara pomešan sa orhidejom i karamelom?

Da, nismo ni mislili da znate. Jer, jedino ako zaista ne osetite lično, svojim čulom mirisa određenu aromu, onda je zaista teško odgonetnuti, koji je to miris koji zaista volite, ili koji jednostavno nije po vašem ukusu.

Pri odabiru parfema koji će u potpunosti predstavljati vas, morate tačno znati koja je to mirisna esencija koja vas pokreće - da li treba da bude oštra, jaka i odvazna, cvetna i nežna, ili želite da vas podseća na nešto posebno?

Sadrzaj parfema potrošačima zaista ništa ne znači - oni samo zele da se zaljube u miris! Pa imajući sve to u vidu, evo našeg vodiča kroz ovogodišnju sezonu novih parfema, inspirisan ženama koje volimo, u koje bi se rado maskirali na maskenbalu, i koje rado gledamo na nasim malim ekranima - našim heroinama!

Mirišite kao: Borac

Heroina: Ellen Ripley u filmu "Aliens"

Zašto: Zar možemo zaboraviti ovaj film, koji je iznedrio tri nastavka za osamnaest godina. Uloga Ellen Ripley kao oficira-specijaliste, i njena borba sa ksenomorfom - zastrašujućim vanzemaljcem, zarad spašavanja surogar kćerke, nas ostavlja bez daha. Zaista je je jedna borbena mašina!

Vaš nov miris: Naravno ne želite da mirišete kao da ste upravo okončali borbu sa intruderom iz svemira, ali, da, želite da osetite moć i borbenost koju poseduje Ellen. Onda je vaš parfem Liaison De Parfum I Dare You, karakterističan miris koji je malo veći izazov za nošenje, jer u sebi spaja jake note esencija, kao što je limun, koža i ćilibar. Baš ono što vam treba za dnevnu dozu hrabrosti.

Mirišite kao: Slobodan duh

Heroina: Penny Lane u filmu "Almost Famous"

Zašto: Ko ne bi poželeo da bude Penny Lane? Miljenica rok zvezda, njihova muza i inspiracija. I ona uživa u svemu tome i provodi najbolje dane svog života! Nema zabave koja počinje bez nje, a na kraju filma ona odlazi u Maroko, na godinu dana, samo jer joj se moze. Usudite se da osetite njen slobodan duh.

Vaš nov miris: Penny zivi u trenutku, i ne osvrće se za sobom. Možda je baš sad pravi trenutak prepustiti se i otputovati negde... Neka vam pratilac bude vaš novi parfem Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Sorbet, lagan, sa jakim voćnim notama, poput kruške i tamnog voća. Ali i ljubičice i mošusa za dozu smelosti, i slobodnog i divljeg duha.

Mirišite kao: Ultimativni buntovnik

Heroina: Wednesday Adams u filmu "Adams Family Values"

Zašto: Uprkos tome sto potiče iz najčudnije porodice u kraju, mlada Wednesday je pravo čudo prirode. Kada ode u letnji kamp momentalno pravi neprijatelje i na završnoj predstavi izvodi puč. Sta god da je u pitanju ona uvek odbija da ispuni tuđa očekivanja, i preokrene sve na sopstven način. Ona je - ultimativni buntovnik! Nju ne interesuje što je čudna, van svakog kalupa, ni kako miriše, jer ona zna da njena prava snaga proizlazi iz njene jedinstvenosti.

Vaš novi miris: Nešto crno, buntovno i jedinstveno, baš kakvi ste i vi. Vaš novi parfem je Sanctum Soho Black Rose, koji sadrzi esenciju ruže, narcisa i vanile kako bi kreirao jedan jedinstveni miris.

Mirišite kao: Romantik

Heroina: Tracy Lord u filmu "The Philadelphia Story"

Zašto: Posle razvoda od prvog muža, Tracy sprema svoje drugo venčanje. Ali kako stvari ne idu uvek po planu, nekoliko dana pred venčanje, u njenoj kući se pojavljuju njen bivši muž i novinar - zaduzen da pokriva priču o venčanju, i prirodno, ona se zaljubljuje u obojicu. Te sada ima dilemu koga izabrati, bivšu, sadašnju ili novu ljubav. Ali ona ne prestaje da veruje u ljubav i zato je i volimo. Bez obzira na vaš ljubavni status, svima nam je ponekad potrebno malo pojačanja u "odeljenju romantike", zato ispratite Tracy u pihvatanju svoje romantične strane i istražite sve opcije koje vam se nude.

Vaš novi miris: Ne samo da je bočica predivna, već Valentino Valentina Pink kombinuje senzualni mošus sa notama jagode, kupine i nagoveštajem super-nežne ruže. Ne mozete mu odoleti, jer osećaj, dok ga nosite, je pomalo nestašan.

Mirišite kao: Novi Vi

Heroina: Cher Horowitz u filmu "Clueless"

Zašto: Ona je bogata i popularna. Ćerka poznatog advokata sa Beverly Hillsa, uziva paznju svih momaka iz škole. Na početku jedino što je zanima je fizički izgled, ali na kraju ona počinje da gleda stvari iz drugog ugla. Ona uči da nikada nije kasno da se promeni stav - a nov parfem svakako moze pomoći u tome. Ako ste igrač na sigurno, mozda je vreme da malo promenite svoj stav i pronadjete svoju unutrašnju Cher, i date sebi novu perspektivu sa novim mirisom.

Vaš nov miris: Sa slatkim procvetalim laticama jabuke i mekanim osmanthus ekstratom, Diptyque Florabellio, miriše bogato i fantastično, ali i iznenađuje sa dozom slanoće i kafe. Inspirišite se.

Mirišite kao: Heroj

Heroina: Aibileen Clark u filmu "The Help"

Zašto: Radnja je smeštena u 1960., gde Abilieen radi kao sluškinja i dadilja u porodicama belaca. Život je nije mazio, a u rasnom okršaju izgubila je i svog sina, nepravedno. Ali sve se preokreće kada lokalni pisac odluči da napiše knjigu o takvom zivotu gde se ona prva usuđuje da progovori. Ispostavilo se da ima puno toga da kaže, a to je izgleda zainteresovalo mnoge jer se knjiga pretvorila u pravi bestseler! Go team!

Vaš novi miris: The Beautiful Mind Series Volume 1 Intelligence and Fantasy, kada vam zafali dodatne borbe,i stava, onako u Aibileen-stilu.

Prevela i priredila: Tijana Jakovljević