Umirujuća maska

Crvenilo kože moguće je lako prirodno ukloniti koristeći umirujuću masku od ova četiri proizvoda: 3 jagode, četvrtine šoljice mlevenih ovsenih pahuljica, 2 kašikice meda i 1 kašika jogurta. Jagode su pune vitamina C i uklanjaju crvenilo uz pomoć alfahidro kiselina kojih su pune. Ovsene pahuljice su jedan od najboljihh prirodnih eksfolijanata i s lakoćom uklanjaju mrtve ćelije kože. Ali glavni sastojci su med i jogurt jer smiruju kožu i vraćaju njeno prirodno stanje.

Piling maska

Jedanput do dva puta nedeljno, koža se može regenerisati pomoću piling maske od samo dva sastojka: sode bikarbone i pomorandže. 1 kašiku sveže isceđenog soka od pomorandže treba pomešati s kašikom sode bikarbone i 20 minuta držati na čistoj koži. Soda ljušti gornji sloj kože i bori se protiv akni, a kiselina u sastavu pomorandže zateže pore i osvetljava lice. Tokom tih 20 minuta osetljivija koža bi mogla malo peckati, a za umanjivanje tog dejstva možete koristiti sredstva koja jačaju imunološki sistem kože i nadopunjavaju prirodnu masku.

Enzimska maska

Piling prirodnim enzimima provodi se u nekoliko faza: prvo se na lice nanosi mešavina papaje i kašikice šećera, a zatim pola šolje jogurta sa sokom od pola limuna. Drugu polovinu limuna potrebno je iscediti u posudu tople vode, a zatim u njoj navlažiti peškir i ostaviti ga na licu 60 sekundi. Istim peškirom uklonite ostatke maske i umasirajte u kožu ulje semenki grožđa. Korišćenje takve prirodne masku 1-2 puta nedeljno posvetljuje staračke pege i omekšava kožu.

Maska za sjaj kože

Kako bi koža odisala zdravim sjajem izmešajte jedan avokado s kašikicom meda i dve velike kašike grčkog jogurta. Mlečna kiselina i vitamin C u prva dva sastojka će uticati na sjaj te će nežno očistiti kožu, dok med osvežava lice.

Detoks maska

Maska se pravi od pulpe grejpa, šoljice ovsenih pahuljica i čaše mljeka te otvara pore i uklanja iz kože toksine koji se nakupljaju zbog negativnog uticaja okoline. Glavna komponenta koja daje detoks efekat je grejp, a mleko i ovsene umiruju kožu te uklanjaju osećaj suvoće koji se javlja u jesen zbog pada temperature.

izvor: buro247.hr