Uskoro će ceo net preplaviti hashtag #party, pa smo u želji da vam pomognemo da smislite najbolji mogući, istražili pravila kojih se pridržavaju profesionalci kada je u pitanju beauty look za novogodišnju, najluđu noć.

Jer, ko može bolje da vam pomogne da žur protekne bez problema od profesionalaca koji su već odavno apsolvirali sve beauty trikove. Među damama čije savete donosimo u nastavku nisu samo make up i hair stručnjaci, već i modni dizajneri i modeli.  

Charlotte Olympia Dellal, dizajner aksesoara: Trudim se da uvek na sebi kada su u pitanju specijalne prilike imam neki statement komad nakita i to neki koji ima zabavnu stranu. Takođe zimi obožavam da nosim modele u jarko, vedrom koloritu pa je moj savet da uvek birate neku kombinaciju u eksloziji boja, nego neku u jednoličnoj, zagasitoj paleti.    

Sophy Robson, manikir stručnjak: Manikir može da bude vaše “oružje” u novogodišnjoj noći, odnosno party detalj kojim ćete privući pažnju okoline. Nedavno sam lansirala liniju veštačkih noktiju Nailits, koja može na sjajan način da osveži bilo koji look, a pristaje svakom stilu. S obzirom da se vrlo brzo apliciraju i suše, idealan su izbor ukoliko vam je potrebno brzo a efektno rešenje.  

Monica Vinader, dizajner nakita: Zanimljiv par minđuša u nekoj živopisnoj, atraktivnoj paleti uvek je sjajan način da finiširate neki look.

Tali Lennox, manekenka: U provodu mi je najbitnije da mi je šminka dobra, kao i da imam rezervni par cipela ukoliko mi one u kojima sam izašla naprave rane ili mi bude neudobno da u njima đuskam.

Charlotte Tilbury, make-Up umetnik: Možda vam je dosadio, ali klasični smoky eye je savršen make-up za novogodišnji provod, a proslavili su ga supermodeli, i to ona prva generacija slavnih manekenki, od Linde preko Cindy do Naomi. Smoky i nude usne su po meni dobitna kombinacija za party look.

Sasha Sarokin, bajer i menadžer pri Net-a-Porter.com: Par killer cipela može da osveži svaki party look, verujte šta vam pričam. Visoka štikla odmah ispravlja vaše držanje, daje vam samopouzdanje i čini da se osetite glamuroznim. Ukoliko nemate neke udobne cipele na visoku potpeticu, onda obujte neke sa platformom ili sa punom petom koje su ove sezone posebno in, pogotovo ako imaju cirkone kao detalj.

Olivia Von Halle, dizajner: Uvek pre izlaza ako sam umorna, odvojim nekoliko minuta za potpunu izolaciju, posle koje se umijem, istuširam, zatim pustim omiljenu pesmu na najjače, otvorim garderober i izaberem nešto u čemu ću se prevashodno osećati prijatno, ali i glamurozno.

Rosanna Falconer, direktor za medije i komunikaciju kod Matthew Williamson: Držim se one koju je ustanovio Matthew: u moru malih crnih haljina, vi budite ona pink haljina koja će se izdvojiti. Pa bilo da nosite dugačku od svile, ili kratku s perjem, u jednoj boji ili printu, bićete wow! I da, nikada nemojte da izgledate tako kao da ste se trudili da oduvate sve svojim izdanjem. Messy hair i jakna prebačena ležerno preko ramena će vam pružiti taj undone momenat. Znači, ništa too glossy, niti 100% perfektno.

Lou Teasdale, hair silista: Možda će da zvući kao jedan glupav savet, ali pre nego što izađete iz kuće, operate zube. Loš zadah je nešto najgore što možete da ponesete na neku žurku.

Maria Black, dizajner nakita:  Nakit. Nema boljeg načina da zablistate u najluđoj noći. Ali vodite računa da ga stilizujete sa merom. Pa ukoliko nosite statement minđuše, onda defintivno nemojte da stavite i  veliku, upadljivu ogrlicu, jer ne želite da svetlucate kao jelka, zar ne?