So

Previše soli obustavlja proces hidratacije što dovodi do oticanja, i onda telo ne može da se bori protiv akni jer nema snage nizašta. Orasi, recimo, sadrže vitamin E, kalcijum, gvožđe, svašta što pospešuje prirodnu hidrataciju i održava njen nivo.

Hleb i rafinirane žitarice

Doktorka Velmen kaže kako ovo može da pojača insulin, što samo dozvoljava aknama da se pojavljuju u većem broju. Braon pirinač može biti odlična zamena. Sadrži dosta proteina, i vitamina B.

Školjke

Morski plodovi, školjke, krabe, jastozi, sve to može zapušiti pore i prizvati akne.  Tunjevina ili somovina bili bi mnogo srećnije rešenje za vašu kožu. Bogati omega-3 i omega-6 ne zapušavaju pore i koža može slobodno da diše.

Mleko

Mleko i svi mlečni proizvodi puni su bioraspoloživih hormona, koža je tako pod velikim stresom, posebno ukoliko se ovi proizvodi konzumiraju u ogromnim količinama. Treba uneti malo promene u ovakvu dijetu, recimo brokoli, koji sadrži vitamine A, B, C, E, i K, koji opuštaju vašu kožu i održavaju je mladolikom.

Alkohol

Vino, pivo, kokteli, sve je to super, ali dehidrira kožu, a može i prebrzo dovesti do boranja. Avokado je ovde savršena zamena. On osvežava, bogat je vitaminom E.