Ako ovog leta svima želite da pokažete pored dugih, vitkih nogu i svoju savršeno zategnutu pozadinu, onda je vreme da se za to malo i potrudite. Osim vežbanja i zdrave ishrane, postoje i određeni trikovi uz koje će vaša pozadina vizualno izgledati bolje, a mi vam otkrivamo o kojim trikovima je reč.

Trčite

Iako vam trčanje možda i nije omiljena aktivnost, to je odličan način za oblikovanje pozadine. Za početak, trčite manju kilometražu pa postepeno povećavajte. Ako imate priliku, trčite u prirodi, po šumama ili uz neki put, kako vam više odgovara. Osim što ćete oblikovati pozadinu, uz trčanje ćete zasigurno skinuti i nekoliko kilograma viška a i puno ćete se bolje osećati.

Nosite steznik

Jedan od načina da stvorite lažnu figuru peščanog sata je da smanjite struk. Uz pomoć steznika to i nije tako težak zadatak. Uz uži struk, vaša će pozadina izgledati lepo i zaobljeno. Dakle, uvucite trbuh, obucite steznik i zapamtite da lepota ponekad stvarno boli.

Radite čučnjeve

Osim trčanja, odlična vežba za oblikovanu i lepu pozadinu su čučnjevi. Stručnjaci kažu kako su čučnjevi najbolje vežbe za seksi guzu jer pokreću sve mišiće pozadi i u bedrima pa su puno bolji od ostalih vežbi. Čučmjeve možete da radite bilo kad i bilo gde. Za početak možete napraviti dvadesetak čučnjeva u cugu pa postepeno povećavati taj broj.

Nosite podstavljen donji veš

Ako ne volite da trčite, niti da se zdravo hranite pa čak ni da radite čučnjeve (iako biste trebali ako razmišljate na duže staze), onda možete isprobati ovaj trik. Uz podstavljen donji veš vaša će zadnjica izgledati privlačno, a svakako biste trebali izbegavati tange.

Probajte spinning

Spinning je program namenjen biciklu kojem je primaran cilj izvući što više energije iz tela. Na svakom se treningu posvećuje pažnja drugačijem načinu vožnje koju, naravno, dirigiraju treneri. Upotrebom muzike i različitim tehnikama vizualizacije, ljudi koji vežbaju razvijaju snažnu vezu uma i tela koja jača iz treninga u trening. Spinning je odličan način za sagorevanje kalorija te utiče na oblikovanje donjeg dela tela, naročito na bedra i zadnjicu.

Nosite visoke potpetice

Marilyn Monroe je definitivno pogrešla kada je rekla kako su dijamanti najbolji prijatelji svake žene. Naime, visoke potpetice su najbolji prijatelj svake žene koja sanja o savršenoj zadnjici. Visoke pete vizualno izdužuju noge te na pravi način ističu vašu pozadinu.

Zdravo se hranite

Verojatno smo vam već dosadili sa stalnim ponavljanjem da se morate zdravo hraniti, ali ukoliko želite da imate mršavo i lepo oblikovano telo zdrava ishrana je prioritet. Voće, povrće, namirnice bogate vlaknima i puno tečnosti trebali bi se nalaziti na vašem svakodnevnom jelovniku.

Nosite jeans sa džepovima

Ako volite da nosite jeans a želite da vam zadnjica u njemu izgleda seksi svakako biste trebali da nosite jeans sa džepovima. Džepovi bi se trebali nalaziti tamo gde je pozadina najveća. To je najjednostavniji način da izgledate odlično. Ako su džepovi previše udaljeni jedan od drugog to vam može proširiti kukove, a ako su postavljeni previsoko vaša će pozadina izgledati ravna, a noge kraće. Dakle, idući put prilikom kupovine jeansa obratite pažnju na spoljašnje džepove.