Smatraju je pravim fashion šminkerom.

Fah su joj beauty i modni editorijali za časopise. Može se prepoznati po radovima koji često nisu klasični, ali ih znalački izvodi tako da na kraju žena ne izgleda samo kao art projekat. Često joj privatni klijenti zamere što na društvenim mrežama i ima samo „umetničke fotografije“. Voli da eksperimentiše sa šminkom. Sama se retko šminka. 

1. Ne cementirajte se. Teški tečni puderi nisu potrebni. Lep, blago sjajan ten izgleda zdravije, a osoba koja ga ima, mlađe. Pre nanošenje pudera stavite diskretno svetlucavu kremu. Ona će prosijavati ispod njega i licu dati blistav izgled.

2. Instagram nas preplavljuje prejakom šminkom. Nekim čudom žene to vole i zato često u isto vreme ističu i oči i usne. Odaberite jedno od ta dva. Ako imate krupne već upadljive oči , dobra maskara i blagi ajlajner pomoći će vam da izgledaju još lepše. 

3. Ne zatrpavajte oči tonom senki. Čak se ni Kardashianke više tako ne šminkaju. Dve senke sasvim su dovoljne i to jedna mat prirodnije braon nijanse i jedna sjajna, blago sedefasta u svetlijem tonu. 

4. Veštačke trepavice upotpunjavaju i ulepšavaju svaku šminku. Birajte one koje nemaju jaku tresu (nit na koju su zakačene) ili one pojedinačne. Njihova uloga je u tome da proguste vaše trepavice, a ne da naprave lutkasti izgled. 

5. Konturisanje još nije izašlo iz mode, a koliko vidim i neće. Ono može da izgleda čak i lepo, ukoliko tu tehniku koristite u svrhu postizanja bronzanog izgleda. Poenta je da sve dobro osenčite i ublažite sve prelaze. Nikako ne ostavljajte oštre tamne linije koje će na vašem licu izgledati kao blato. Niko ne treba da vidi da je lice osenčeno. 

6. Tokom leta nema potrebe da koristite tečni puder. Najbolje je ostaviti lice da slobodno diše, a nedostaci se mogu pokriti sa dve vrste korektora: jedan, svetliji ide na podočnjake, a onaj u boji tena pokriće problem tamo gde se pojavio (bubuljice ili sitne nepravilnosti). 

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/