Kada čuvena šminkerka Pat McGrath izađe na binu da primi Founder's Award na CFDA dodeli nagrada koju dodeljuje udruženje modnih dizajnera Amerike, najverovatnije neće nositi topljeno zlato na usnama i oči joj neće biti tako "zadimljene" kao da joj je požar tajanstveno prešao preko lica, i pritom spalio obrve.

Umesto toga uradiće ono što inače radi za svoje klijente sa Njujorške nedelje mode (kao što su Tommy Hilfiger, Anna Sui i Victoria Beckham) i "zamagliti" linije između otmene suzdržanosti i razigranog bezobrazluka.

Biće "sveže kože", koja podrazumeva nanošenje "tri različite baze da bih izgledala kao da nemam nijednu" i epsku primenu maskare: "Posvećujem vreme obradi svake trepavice ponaosob", kaže McGrath. "Sve je u vremenu - lagano radim dok trepavice ne postanu ogromne, najveće koje mogu da izvedem."

McGrath je radila pet nedelja bez prestanka i bez slobodnih dana, smišljajući te neverovatne crvene usne viđene u Prada Resortu u Milanu, opake geometrijske obrve za Louis Vuittona u Kjotou, i nesvakidašnje lepe okrugle oči za Valentino u Njujorku.

"Nemam puno slobodnog vremena trenutno", smeje se. (A da ga ima, našli biste je u Mayr Clinic u Austriji, njenoj apsolutnoj opsesiji, gde se elita modnog sveta povlači da odmori organizam između fensi događaja.

Njena vizija za lepotu budućnosti je raznobojna u drugačijem obliku.

"Mislim da se puno toga može uraditi u vezi lepote. Pilula koja vam daje večnu mladost. Da izaberete životno doba u kojem želite da ostanete zauvek? To bi bilo zabavno. Bilo bi divno kad bi savršena koža zahtevala manje rada i održavanja. To bi bilo jednostavno sjajno. Manje rada ili pilula. Jedna dnevno. Kao vitamin C", zaključuje sa osmehom šminkerka čija dela govore mnogo više od reči, jer ona stvara primenjenu umetnost.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/