Šta je zapravo baby botox?

Baby botox tretmani sadrže minimalne doze botoksa primenjene na uobičajena područja. Rezultati su vrlo slični kao kod normalnog doziranja, ali ipak omogućavaju veću pokretljivost lica, ali vek trajanja je ipak malo kraći. Pacijent bi trebalo da ponovi tretman nakon 2 meseca.

Baby botox jednostavno pruža pacijentu mogućnost izbora. Ako pacijent ipak želi uobičajenu dozu,odlučiće se za botoks. Dok će se za baby botox odlučiti oni pacijenti koji žele da im dejstvo botoksa kraće traje i oni pacijenti koji žele male promene sa što prirodnijim izgledom.

Termin potiče iz SAD-a, a nastao je kada se filmski režiser Martin Scorsese žalio na “zamrznuti” izraz lica svojih glumica, koje zbog ukočesti mišića više nisu mogle uverljivo odglumiti uloge. Mnoge od njih počele su da traže tretmane botoxa koji im neće smetati, pružiti im prirodniji izgled, te nestati kad im zatreba prirodan izgled za sledeću ulogu.

Kako se primenjuje?

Botox se pažljivo i precizno aplicira u vrlo malim količinama i blokira rad pojedinih mišića koji učestvuju u mimici lica. Na taj način se umanjuju i uklanjaju bore na licu, koje nastaju snažnim delovanjem tih mišića. Delovanje preparata je lokalizovano samo na mesta na koja je aplikovan. Sama aplikacija je gotovo bezbolna jer se preparat ubrizgava veoma tankim iglama.

Mesta na kojima se najčešće izvodi tretman su bore na čelu, sitne bore s spoljašnje strane očiju, bore iznad gornje usne, neravnine na bradi i bore na vratu.

Botox deluje posle dva ili tri dana po aplikaciji i prvi efekti postaju vidljivi. Podmlađivanje lica odvija se postepeno i može da traje i do mesec dana.

Tretman se može ponavljati neograničen broj puta jer ne postoji nikakva opasnost za zdravlje pacijenta. Potrebno je voditi računa da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svakih 4 meseca kako bi se održao mladalački i svež izgled.

Oporavak

Pacijent se može odmah po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Na mestu uboda može se pojaviti manja modrica, koju možete pokriti na uobičajeni način.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/