Klan Kardashian / Jenner koliko god da se trudi, ne uspeva da ublaži ili promeni činjenicu da celu porodicu od samog starta prati LOŠA reputacija. To naravno nije uticalo na njihovu popularnost, s obzirom na količinu tekstova i prostora koje ove mlade dame dobijaju u inostranim medijima, pa i kod nas.

Međutim, ceo svet kao da čeka da neka od cura napravi skandal, ozbiljan problem. To se posebno odnosi na Kylie Jenner.

Još od kada je počela da gradi svoje beauty carstvo, sestra uspešne manekenke je na meti javnosti. Prvi talas "napada" je bio na račun njene želju da prisvoji ime daleko poznatije i uspešnije imenjakinje, Kylie Minogue.    

Dok je ovaj slučaj prepušten sudu koji će odlučiti koja od dama ima pravo na brendiranje ovog imena, najnoviji problem privlači pažnju javnosti. 

Naime, Kylie koja je zajedno sa sestrama pokrenula veliko makeup carstvo prepuno setova sa sjajevima, kremastim ruževima, senkama, veliki broj fanova je stekla ne samo ponudom već i vrlo upečatljivim, moćnim pakovanjem i kompletnim artwork prikazom setova šminke - imidžom koji je prema rečima ukrajinske make-up umetnice Vlade Haggerty njeno autorsko delo.  

Vlada koja godinama radi i živi u Los Anđelesu je izjavila kako je Jenner od samog starta intenzivno i vrlo autentično kopira, odnosno da krade njene ideje bez bilo kakvog navođenja ili potpisivanja izvora.

foto: Instagram / kyliecosmetics

Sve je počelo još u decembru prošle godine kada je Jenner na zvaničnom profilu Kylie Cosmetics Instagrama najavila svoju novu liniju metalik ruževa. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju fotografija koju je Haggerty postovala još pre 16 meseci! 

foto: Instagram / vladamua

Kada je Kylien tim počeo da prima komentare na račun krađe, ispod slike je dodat deo "inspo by @vladamua", da bi na kraju kompletan post bio obrisan.

Vlada je tada izjavila da je niko ispred tima Kylie Jenner nije kontaktirao za dozvolu da koriste njene slike, te da smatra kako je sam čin ipak krađa: "Potpisivanje umetnika se podrazumeva, ali ovo je čist primer krađe. Ja od ovoga zarađujem, gradim brend i strašno je što je sve veći slučaj da se od umetnika širom sveta kradu ideje. Svi se trudimo da opstanemo na tržištu koje je nemilosrdno a onda se pojavi tamo neka bogatašica koja bez imalo srama uzme tvoj kompletan rad i potpiše ga kao svoj lični." 

Poslednja "krađa" je rezervisana za prazničnu kampanju Jennerove najnovije kolekcije koju prati fotografija sa devojkom koja usne, namazane jarko crvemim ružem dodiruje prstima koji su premazani zlatnim prahom.

Da je sličnost sa Vladinom starom fotografijom ogromna, ukrajinska visažistkinja je demonstrirala na svom Instagram profilu upoređujući svoj radi i onaj koji je osvanuo na Kylienoj stranici.

foto: Instagram / vladamua

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/