Milano je definitivno prošao u znaku feminizma i novog “mračnog” glamura. Nisu samo dizajneri iskazali divljenje snazi koju današnje žene poseduju, već su i njihovi beauty timovi dali svoj doprinos, pa smo dobili jednu hrabru i odvažnu jesen.

Ali zašto čekati toliko, kad već sad možemo da isprobamo neke od novih trendova.

Pa šta su nam šminkeri i frizeri ponudili u protekloj nedelji?

Mogli smo da vidimo manekenke sa "očešljanim" loknama i modifikovanim cat-eye očima kao i lokne u stilu četrdesetih sa modernim zaokretom, ali i trake i cveće u kosi. 

Mi vam donosimo 5 najlepših i najboljih beauty momenata sa revija koje su obeležile Milano Fashion Week! Uzmite papir i olovku!

# Svi nose lokne

Lokne, lokne, lokne! Ovog puta u vintage stilu sa više volumena. Uzmite češalj i isčečljajte lokne za prefinjen, damski stil baš kao što nam je Gucci prikazao na svojoj reviji. 

Za one sa prirodnom ravnom kosom, ne očajavajte, opuštena, talasasta kosa se vraća na velika vrata.

Foto: Instagram / @gucci

# Crvena i  bordo

OK, crveni karmin nikada ne izlazi iz mode, pa ćemo ga i ove jeseni nositi sa sobom gde god krenemo. Za one malo hrabrije tu je karmin u bordo nijansi ili popularnoj burgundy nijansi. 

Da svaka stvar koja se prikaže tri puta postaje mega trend upravo je dokazano ovom nijansom. Manekenke u Londonu i Njujorku, a sad i na Max Marinoj i Pradinoj reviji u Milanu potvrdile su da je potpuno cool potamniti usta i u dnevnoj varijanti.

Foto: Instagram / @bottegaveneta

# Moderna vinatge romantika

Povratak romantike iz četrdesetih preko stilizovanih talasa i aksesoara u kosu koji upotpunjuju svaki damski look, pa ako želite da se osećate kao zvezda najpopularnijih filmova tog doba, poslušajte Dolce & Gabbanu i Marni.

Foto: Instagram / @dolcegabbana

# Make those eyes pop

Karl Lagerfeld i Fendi su festivalski look podigli na viši nivo. Face painting nije više  samo za decu. Dobro, pričamo o jednoj suptilnijoj varijanti naglašavanja očiju olovkama u jarkim bojama. 

Foto: Instagram / @fendi

# Glamurozni "dark" pogled

Cavalli i Versace su uokvirili oči crnom olovkom. Rekli bi, ništa novo, ali crna olovka je ovog puta dobila glavnu ulogu i u dnevnoj varijanti. Uokvirite oči tankom crnom linojom i blago razmažite za nežniji i suptilniji ali i dalje vamp look.

Foto: Instagram / @fashiontomax

Dok pakujete sa nama kofere za Pariz, probajte nešto od ovih novih trendova, možda otkrijete vaš novi statement look.

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija