Kada se novi parfem CalvinKleina pod nazivom CK2 pojavi u kozmetičkim prodavnicama, to neće biti samo još jedan unisex parfem. Jer, ovaj parfem sam dizajner najavaljuje kao specijalan, osmišljen kao miris bez rodnog obeležja, takozvani genderless

O njegovim notama, uveliko se spekuliše, iako je nagovešteno da će se u parfemu naći miris vasabija, vlažne kaldrme i mešavine "magičnih šumskih biljaka". 

Bočica ovog parfema je dizajnirana kao pilula ( malo nalik Carolina Herrera 212 bočici), a snimci kampanje su veoma upečatljivi i predstavljaju mnoge parove različitog roda, dok dve smele devojke pokazuju grudi vozačima. Ovo će izazvati polemike među mnogim konzervativnim medijima, dok je mladima sasvim uobičajeno. 

Što se tiče nas ostalih, ovaj parfem izaziva veliko interesovanje. Prošlo je dosta vremena od kako su žene na ulicama Njujorka mirisale na Calvin Klein umesto na Chloe, a miris koji spaja cvetne note sa japanskim renom zvuči dovoljno ekstravagantno i primamljivo. 

Zanimljivo je i videti Calvin Kleina kako nastavlja da istražuje teme poput nezavisnosti, ogrinalnosti i bogatog stila outsidera. Sa nedavnim porastom transrodnog aktivizma koji su podržale mnoge zvezde poput Laverne Cox i Caitlyn Jenner, kozmetički proizvod koji se uvlači u kulturnu diskusiju je mudar potez. 

Ovaj parfem će se pojaviti širom sveta u februaru, tako da ćemo morati do tada da čekamo kako bismo videli da li će ovo stvarno biti jedna prekretnica u spoju kulture i kozmetike. 

Tekst: Nevena Čolić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija