Malo koja holivudska glumica današnjice može da parira nekadašnjim holivudskim divama. Njihova lepota je vanvremenska, pa i danas važe sa seks simbole i sinonim su za lepotu. Na listi najvećih izdvaja se Sophie Loren.

Zdrava ishrana i male porcije

Pored lepote, Sophia je uvek mogla da se pohvali savršenom linijom u obliku peščanog sata. Zgodna italijanska glumica visoka je 173 cm, a i u najgorim danima težila je 60 kg. Liniju je održavala jednostavnom dijetom od 2 dana. Svaka 2 do 3 meseca, odvojila bi dva dana kada bi jela isključivo voće i povrće i tako očistila organizam.

U svakodnevnoj ishrani prvo je jela salatu i priloge, a tek nakon nekoliko minuta proteine, odnosno meso. Oduvek se hranila zdravom, mediteranskom ishranom i nikad nije preterivala sa veličinom porcija.

(Ikone stila i lepote koje su oblikovale pedesete godine)

Za besprekoran ten - maslinovo ulje

Sophia je uvek imala besprekoran ten, a glumica tvrdi da je za to zaslužno maslinovo ulje. Osim što je svaki dan jela dve kašičice ovog ulja uz jelo, Sofija ga je koristila i za negu kože tako što bi svaki dan na očišćenu kožu nanela nekoliko kapi i dobro izmasirala lice. Maslinovo ulje dodavala je i u kupku - za mekanu i gipku kožu tela.

Disciplina je ključ lepote

Sophia nikada sebe nije smatrala klasičnom lepoticom već zanimljivom ženom, a u svojoj knjizi "Women and Beauty" objasnila je kako tajna lepote leži u disciplini. "Ako je mlada žena lepa, ali nije disciplinovana, izgubiće lepotu i izgled kako stari. Sa druge strane, ako je žena obična, ali disciplinovana, sa godinama će izgledati sve lepše", tvrdi Sophia.

(Nesvakidašnji beauty trikovi holivudskih lepotica iz zlatne ere Holivuda)

Svakodnevna šetnja za dobru liniju

Iako izgleda odlično i u devetoj deceniji života, Sofija nikad nije bila luda za vežbanjem. Liniju je održavala redovnim šetnjama. Svako jutro hodala je po sat vremena što joj je omogućilo da održi formu i "razbistri glavu".

(Tajna njihove vitke figure: 10 pravila ishrane kojih se pridržavaju Italijanke)

izvor: Avaz / Stil