Veličina 36, bela koža, plava kosa, plave oči - opis koji će bez sumnje uvek biti popularan. Međutim, lepota danas podrazumeva mnogo više od toga, a pod lepim se podrzumevaju žene svih boja kože, obika tela i veličine odeće. U neprestanim promenama značenja lepote, pronašli su svoje mesto i široki bokovi, bore, tamna koža, pa čak i brada!

Fenomenalne žene koje danas slavimo menjaju nam perspektivu na spoljašnju lepotu i zbog toga smo im neizmerno zahvalni.

Lupita Nyong'o

Lupita je popunila rupu u Hollywoodu gde su žene tamne kože bile godinama skrivene. Dobila je ugovor sa Lancomom i Oscara, i postala prva crna žena kojoj je to uspelo. I da, Lupitina super kratka afro frizura je postala pojam prirodne kose.

Andreja Pejić

Andreja je transrodna manekenka, koja je bila zvezda i muških i ženskih modnih kampanja. Njena plava kosa i uzbudnjiv pogled menjaju polne norme i čine je jedinstvenom i lepom.

Jessica Lange

I u 65. godini, Jessica je na svom vrhuncu! Glumica iz American Horror Storya, zvezda je nadolazeće kampanje za Marc Jacobs. U zadnje vreme, stariji modeli su postali najtraženiji za modne kampanje - i tako dokazali da su i bore takođe seksi. Znate kako se kaže: godine su samo broj.

Conchita Wurst

Austrijski transseksualac, Conchita Wurst, bačen je u centar pažnje nakon što je pobedio na Eurosongu, ali od tada je radio čak i reviju Jeana Paula Gaultiera. S ponosom nosi i svoju bradu i smeđe lokne i veštačke trepavice!

Lorde

Lorde je možda još tinejdžerka, ali već je ostavila trag u svetu lepote. Nema problema s izlaženjem bez šminke i pokazivanjem svojih mana na koži. Njen zaštitni znak je svakako tuš na očima i tamni ruž - što joj je i osiguralo saradnju na novoj MAC-ovoj liniji šminke.

Laverne Cox

TV serija "Orange Is the New Black" dovela je ovu transrodnu glumicu u centar pažnje. Nominovana za nagradu Emmy, nedavno je bila na naslovnici Time magazina i tako iskoristila svoj uticaj za promovisanje LGBT prava.

Michelle Phan

U svega nekoliko godina, Michelle se iz YouTube senzacije pretvorila u beauty poduzetnicu. Kao stručnjak za šminku, osigurala je milion fanova širom sveta koji su je zavoleli preko njenih editorijala. Sada je proširila svoj brend sklopila saradnju s velikim kućama poput L'Oréala. Michelle je predstavnica svih mladih beauty zvezda koje su se proslavile koristeći društvene mreže i YouTube kako bi pokazale da prosečna devojka ima puno talenata da nešto pokažu i podele.

Becky G

Becky G. je trostruka pretnja: reperka, plesačica i beauty stručnjakinja. Zaštitno lice CoverGirla ima tek 17 godina, a već je svojim beauty lookovima premašila mnoge starije kolegice.

Priyanka Chopra

Kao Bollywoodska zvezda, Priyanka je trenutno najveće i najpoznatije lice u Indiji. Bivša Miss sveta, širi nam vidike internacionalne lepote sa svojim predivnim egzotičnim izgledom.

Chantelle Brown-Young

Pre pet godina, bilo je nezamislivo vieti manekenku sa vitiligom, ali sada je Chantelle glavna zvezda malih ekrana sa svojim neverovatnim uspehom na američkom top modelu! Pretrpela je sva pogrdna imena kojima su je vršnjaci zvali i sada krasi naslovnice časopisa i modne plakate širom sveta. Kakva slatka osveta!

Robyn Lawley

Plus-size modele sve češće i češće možemo videti na pistama i u modnim reklamama pa smo tako morali uključiti i Robyn na našu listu. Mršavo se više ne smatra idealnim, a punačke devojke su napokon doživele svoj zasluženi procvat!

Chrissy Teigen

Multikulturalna lepota je nešto što je postalo jako popularno tokom zadnjih nekoliko godina, a Chrissy je savršen primer tog trenda i u Hollywoodu. Zvezda Sports Illustrateda pola je Evropljanka, pola Tajlanđanka. Volimo je zato što nema dlake na jeziku i veruje da se žene trebaju i slušati, a ne samo gledati!

Joan Smalls

Joan je osma najplaćenija manekenka na svetu i uz Liu Wen (koja je na broju pet) jedina "manjina" na popisu. Lepotica iz Puerto Rica jedno je od najvećih imena modne industrije, a uz hod po pistama nalazi vremena i za pojavljivanja u spotovima Beyonce!

Izvor: Wall.hr