Peter Phillips, kreativni direktor u Dioru pri beauty sektoru, spada u jedne od najzanimljivijih i najintrigantnijih osoba iz modnog sveta. Mag beauty sveta uvek se potrudi da nam prezentuje neku inovaciju unutar Diorove magije, bilo da nas ta magija čeka u sferi make up-a ili kose.

Zato, nas njegova vizija Diora skoro jednako privlači kao ono što je osmislio Raf Simons, a u najnovijoj kolekciji prestižne francuske kuće za Pre-fall, koja je predstavljena u Tokiju, Peterov fokus je bio na kosi i očima.

Čovek koji uspeva da objedini creepy momenat sa kul i lepim, ovoga puta je u sferi make up-a inspirisan geomterijom, oči svih modela naglasio s dve paralelne linije uz pomoć ajlajnera, oblikujući ispekidani kvadrat po sredini oka. Scarry dolls? Pa, tu negde. Ovakav način šminkanja očiju, Peter je finiširao neutralnim puderom i nude usnama pre kojih je nanesen samo mat balzam.

Kosa je bila u stilu Wednesday-Addams-postade-Von-Trapp-dete — odnosno look koji je u poslednjih mesec dana promovisala pevačica FKA twigs i koji smo nekako odmah zamislili na nekom prazničnom rejvu.