Savršena koža je žudnja svake žene.

Nažalost, ukoliko vas geni nisu usrećili, konstantna nega i eksperimentisanje ne bi li pronašli najidealnije beauty preparate i tip šminke za svoj tip kože, staviće vas na najveće muke.

Zahvaljujući brojnim tutorijalima, beauty blogerima i sajtovima koji se isključivo bave beauty savetima, ta muka je manja.      

Ukoliko ste fanatik po pitanju kozmetike i šminke, onda verujemo da su vam neki od sledećih sajtova poznati, ali smo ubeđeni da za većinu ne znate.  Za vas smo napravili selekciju najboljih beauty sajtova na svetu koji će vam više od Pinterest tabli pomoći u savlađivanju najkorisnijih trikova za total beauty look.  

Francuska: The French Beauty Club

Ovaj sajt uređuje jedna od urednica francuskog Elle magazina zajedno sa nekolicinom drugarica. Na ovom sajtu možete da pronađete tekstove vezane za nove beauty proizvode, intervjue sa poznatim curama o njihovim tajnama kada je u pitanju nega kože, šminka. Većina saveta je ispraćena s ilustracijama kao i pažljivo odabranim Instagram fotkama. I sve je na engleskooom! Amen to that!    

Velika Britanija: Essie Button

Teško je izdvojiti najbolji beauty blog u Engleskoj, s obzirom da su Britanke lude za kozmetikom više nego za modom, ali Essie Button se nekako izdvojila sama po sebi. Za kratko vreme Essie je uspela da postane najuticajniji beauty bloger. Essie pakuje sajt s video tutorijalima u kojima isprobava nove proizvode, nove tehnike šminkanja. Ma devojka je profii!

Danska: YouBlush

Sara Rostrup je nedavno imenovana za zvaničnog L’Oréal šminkera u Norveškoj. Ova poznata blogerka i bivša make up umetnica kraljevske porodice je bila asistent slavne Gucci Westman i do sada se susrela sa svim mogućim proizvodima pa itekako zna najbolje beauty trikove i proizvode koje treba da koristite. Sara takođe prati najnovije make up trendove pa postuje članke u kojima vam slikovito i detaljno pruža uvid u najbolje. Takođe deli i smele savete: Zašto ne biste ofarbali kosu u jarku pink ukoliko vam to padne na pamet?

Australija: Gritty Pretty

Urednica Eleanor Pendleton je odlučila da pokrene blog kada je shvatila kako joj fali prostora na websferi na kom bi mogla da deli sve beauty savete i trikove koje poželi. Pored aktuelnih trendova, Eleanor svakodnevno postuje tekstove u kojima pokušava da objasni razliku između BB kreme i regularnih, dnevnih i noćnih.  

Indija: Vanity No Apologies

Vanity No Apologies, koji uređuje studentkinja poslovnih veština, Anshita,  je jedan od najpopularnijih beauty blogova u Indiji. Anshita koja je tokom dana na predavanjima, noću snima tutorijale tipa “kako da”. Među njenim savetima je predlog kako da stilizujete sari, tako da izgleda kao da ste na setu Gossip Girl serije, kao i najbolji načini da nanesete ajlajner, senke, olovke za usne, rumenilo, bronzer.    

Rusija: Evelina

Evelina Khromtchenko, tv voditeljka i bivša glavna urednica ruskog izdanja L’Officiel, je ekspert kada je u pitanju lepita i zdravlje. Na blogu se tako pored postova o beauty proizvodima nalaze i recepti za raznorazne napitke i namirnice koje se prave isključivo od zdravih sastojaka.

Nemačka: Foxycheeks

Ovaj zanimljiv blog uređuje Hanna Schumi , Berlinka koja je mahom najviše fokusirana na najnovije kozmetičke preparate o kojima ume prilično da se raspiše, bilo s kritikom ili pohvalom. Jedina mana sajta je to što je većina stvari napisana na nemačkom, ali dok Hanna ne odluči da uključi i prevod, možete da uživate u prelepim slikama koje vizualno objašnjavaju određene metode, tehnike.