Iako su plus size modeli sve popularniji, to još uvek ne znači da su obline opet u modi, iako možemo da konstatujemo kako skinny gubi polako svoje mesto na tronu, ustupajući mesto realnijim idealima lepote.

Da su žene sa oblinama bile svojevremeno itekako poželjne, ako ne i najpoželjnije, svedoči ova fotografija koja je objavljena pre skoro 60 godina u magazinu Time, a reprezentuje ženu koja ima savršeno telo. 

Nakon samo jednog pogleda na fotografiju na kojoj je raskošna lepotica u bikiniju, jasno je koliko su se ideali lepote drastično promenili. Tako bi za lepoticu iz 1955. godine danas mnogi rekli da ima višak kilograma, dok su joj se tada divili. 

Setimo se samo žena koje su tada važile za najzavodljivije i najlepše: Marilyn Monroe, Ava Gardner, Sophia Loren, Rita Hayworth..., dok su danas to Gisele Bundchen, Amal Alamuddin, Kate Middleton.

Razlika je definitivno velika, ali biva priznajemo sve manja s obzirom da je epitet najlepših i u rukama Scarlett Johansson, Jennifer Lopez, Beyonce, a ove dame imaju itekako raskošne obline.  

izvor: tvbest.rs