Od zatvaranja januarskog broja postavljam sebi isto pitanje: Šta ćeš napisati u svom prvom zvaničnom uvodniku? 

Promenilo se sve i nije se promenilo ništa. I dalje imam leptire u stomaku. I dalje ulazim u redakciju uzbuđena. Mislila sam da nije moguće biti ponosniji na svoj posao i ljude sa kojima radim, ali prevarila sam se. Moguće je. Frka? Apsolutno. Jesu li me dovodili do ludila. Naravno. Da li bi ih menjala? Nikad.

Neke kockice slažu se baš onako kako i kad ih najmanje očekujete i tako se na naslovnici mog prvog broja našla jedna superdevojka: Barbara Palvin. Danas su superdevojke retka vrsta, a ova nas je zarobila na isti način na koji drži u šaci gotovo tri miliona svojih pratilaca na Instagramu (str. 74). Lice mode novog vremena.

Koliko je to novo vreme drugačije od onog kad sam se prvi put susrela sa modom i u kom su vladali moćni dizajneri, neki svojom prenaglašenošću, neki svojom tišinom, slikovito objašnjava tekst Grga Zečića (str. 66). Još jedan dokaz da je neizvesnost koju donose promene, ma koliko velika bila, neizostavni deo njihove draži.

Februar je prekretnica. Nešto kao pravi početak nove godine koji se pri tom savršeno  poklapa i sa dolaskom nove sezone. Šta ćemo voleti, koga ćemo gledati i od koga učiti, pogledajte u najavi trendova za proleće/leto (str. 12). Ja, ovaj put, nameravam da se ozbiljnije pozabavim izborom aksesoara koji ima posebno mesto u mom srcu: satom (str. 41). Potajno se nadam da će mi pomoći da malo manje trčim poput Martovskog Zeca, ali i da se ponekad zaustavim. Makar na minut. To i vama preporučujem. 

U ovom mesecu radujem se još nečemu: prvom krugu u odabiru novih ELLE stažista. Na našu email adresu stiglo je nekoliko stotina prijava i nestrpljiva sam, kao i cela redakcija, da ih upoznam. Mladi su, hrabri i puni entuzijazma. Dve najnovije članice redakcije, Marija i Tea, stigle i ostale kod nas upravo preko ovog konkursa. Još jedna potvrda kako je nešto najdragocenije što možete dati drugima upravo šansa.

Dobro došli u novi broj!

Manda Javorina      

Pročitajte i kratak tekst u kom se Manda pre nekoliko godina prvi put predstavila ELLE publici dok je još obavljala funkciju novinara i stiliste.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija