Jelena Karakaš, lifestyle urednica:

Omiljena party era iz prošlosti? Osamdesete. Boje, šljokice, velike naramenice, još duža kosa... Madonna. Boy George. Cyndi Lauper. George Michael! Ključna reč: veselo.

Tvoj partner iz snova za ples je... Drake! On ume sve, od baleta do salse. 

Omiljena party destinacija? Mikonos kao ultimativno mesto za đuskanje (koje počinje već na plaži). Velika flaša rosea i pesak pod prstima. Ruke uvis i život je dobar.

Omiljeni koktel? Zauvek koktelski klasik Mojito. Nažalost, iako je recept na prvi pogled jednostavan, još zadaje muke lokalnim barmenima.

Najbolji izlazak? Jedan od simpatičnijih u sebi spaja: filharmoniju, ukradene čaše za vino, bager i pizzu. Vidite, kod mene nikad nije dosadno!

Šta uvek imaš u tašni za izlazak? Jednostavna sam žena, nosim isključivo pet stvari: novac, karticu, karmin, telefon i ključeve. Tašnica je tek tolika da u nju stane moj (preveliki) telefon.

foto: Instagram ( madonna)

Nenad Janjatović, modni urednik:

Najbolji outfit za party je... Sve u čemu možete da igrate, a u isto vreme i da izgledate fantastično. I providno. Ne znate o čemu pričam? Emilio Pucci zna.

Tajna dobre žurke je... Dobra muzika.

Plesni korak koji je tvoj zaštitni znak je... Nemam ga. Zavisi od vrste muzike.

Omiljena party era iz prošlosti? Kraj sedamdesetih. Disko dive i dekadencija. Studio 54.

Koji je tvoj tajni party trik? Patike. Nikada ne idite na party u cipelama. Kako ćete igrati celu noć?

Omiljeni koktel? Mojito. Zato što je to u stvari hladan čaj od nane. Ili se varam?

Studio 54, foto: Profimedia

Manda Javorina, stilista i modni novinar:

Kog izlaska ćeš se zauvek sećati? Počeo je odlaskom na piće u lokalni bar, a završio se skakanjem po fontani u centru nakon što je već svanulo. Kad sam se probudila, u kosi sam našla komad kristalnog lustera iz kluba koji i danas čuvam.

Pesma koja te uvek odvede na plesni podijum je... Sean Paul Feat Keysha Cole Give It Up To Me. On je moj guilty pleasure.

Tri stvari koje moraš da imaš u tašni su... Ruž, kreditna kartica i cigarete (za upaljač se uvek snađem).

Najbolji outfit za žurku? Muško odelo ili slip haljina u stilu Kate Moss. Nisam ljubitelj zlatne sredine. I, obavezno, kosa koju mogu da menjam u toku večeri, nema ništa gore od „zacementirane“ frizure.

Koji komad iz nove sezone je must za novogodišnju proslavu? Stella McCartney crni kombinezon ima sve: dramu dugačke haljine, jednostavnost muške mode  i ženstvenost golih ramena, a nije nijedno od gore navedenog. Bingo!

Tajna dobre žurke je... Društvo koje volim, prava količina alkohola, r’n’b i udobne cipele. Nisam sigurna kojim redom, sve mi se čini podjednako važnim.

foto: Imaxtree

Vanja Milićević, stilista:

Ultimativni komad iz nove sezone za party je... Aquazzura Forever Marilyn salonke jer kako odoleti resama!

Najbolji outfit za party? Nešto poput moderne nindža ratnice: udobne cipele, pantalone dubokog struka, top bez rukava i sako preko kojeg obavezno ide kaiš!

Omiljeni koktel? Strawberry Basil Smash iz Nobis hotela u Stokholmu.

Pesma koja te trenutno tera na plesni podijum je... Hotline bling!

Tvoj savet za party make-up je... Smokey eye, jer i nakon deset sati đuskanja uvek možete reći da ste bas taj nivo „umrljanosti“ želeli da postignete!

Kada je idealno vreme za odlazak sa žurke? Kada pomislite da je vreme da sednete!

foto: Instagram

PageBreak

Milan Đačić, stilista i novinar:

Idealan outfit za žurku je... Margiela oversize pantalone i duks koji u svakom trenutku možete skinuti i ostati u komotnoj majici. Poenta je da se na vama ne vide ni brend ni trend.

Najbolja party destinacija? Silencio. Ovaj pariski klub/bioskop nalazi se na adresi 142 Rue Montmartre. Izlazak možete početi gledanjem filma, a završiti intimnim koncertom Lykke Li ili Lane Del Rey. Savršen miks svega što vam je potrebno petkom uveče.

Omilljeno istorijsko party doba? Ostajemo na Montmartreu, samo se vraćamo 95 godina kasnije. Yazz Age, Pariz dvadesetih. Hemingway, Picasso, Josephine Baker, Coco Chanel. Najplodnije godine, dekadencija na svom vrhuncu. Živi se za provod i muziku.

Partner iz snova sa kojim bi otišao na proslavu Nove godine? Courtney Love. Uvek sam maštao o izlasku s njom. Želja mi je da se obučemo u novi Saint Laurent, krenemo u novogodišnju noć i vratimo se iz provoda tri dana kasnije.

Omiljeno party piće? Nikada šareni kokteli, prskalice i instalacije na čašama, Proseco je moj izbor.

Uputstvo u slučaju opasnosti

Kako da odete sa žurke:

„Slučajno“ pozovite taksi i izletite napolje jer je veoma nepristojno napraviti lažni poziv taksi udruženju.

Sa svojim društvom smislite tajnu reč koja će vam biti signal kada dođe vreme da odmah odete („upomoć“, „operacija beg“ ili „sos“ nije preporučljivo)

Donesite veoma skupu bocu vina, napravite spektakl oko njenog otvaranja, ponudite se da donesete otvarač iz kuhinje... I zbrišite napolje.

Kada želite da ljudi odu sa vaše žurke:

Neprimetno sklonite nameštaj iz sobe u kojoj je žurka. Kako noć bude odmicala, vaši gosti u lelujavom stanju neće imati gde da odu sem kući.

Recite svima da na krovu vaše zgrade počinje afterparty u pet. Vi ste odmah iz njih. Not.

Pustite video sa svoje svadbe na velikom ekranu.

TOP PET

Jasmin Sewel, kreativna direktorka kompanije Être Cécile, otkriva svoje savete za pronalaženje savršenog outfita

Bez obzira na to koliko ste šampanjca popili, uvek mislite na svoj kaput. Gola leđa i debeo minus nikada nisu bili dobra kombinacija.

Obavezno proverite dress code žurke na koju ste pozvani i tako izbegnite da budete previše ili premalo obučeni za taj događaj.

Uvek nosite odgovarajući donji veš. Ako se opredelite za komad koji otkriva previše ili ako se opredelite za freestyle ples... Želećete da budete sigurni da je sve sakriveno.

Nemojte bežati od vintage komada. Upravo oni mogu da osveže vaš izgled i daju vam originalnost.

Ako niste tip za haljine ili prosto želite da probate nešto drugačije, razmislite o ukrojenom odelu.

Priredila: Jasmina Avramov

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija