Nameštaj koji je na rasprodaji

Ukoliko ste napunili tridesetu i dalje kupujete stvari samo da popunite prostor ili jeftine stvari na sniženju koje se čak i ne slažu sa ostalim elementima, vreme je da stavite tačku na to. Došlo je vreme da novac uložite u neke klasične komade i oplemenite prostor pravim detaljima.

Neuramljeni crteži ili posteri

Ovo je prihvatljivo jedino u dečijim ili studentskim sobama. Dovoljno ste odrasli da biste u dnevnoj sobi lepili postere omiljenih pevača ili umetničke slike bez rama. 

Fluorescentne podne lampe

Svetlo u stanu treba biti prijatno za oči, tako da na ove detalje zaboravite ukoliko želite da prostor bude sređen sa ukusom. Izaberite neku lampu koja ima blago osvetljenje i prija očima.  

Jeftina posteljina

Ne postoji dovoljno dobar razlog za kupovinu jeftine posteljine koliko god godina imali. Pritom ne mislimo da kupite najskuplju, ali za set od kvalitetnog materijala i pristojnog dezena možete da izdvojite u svojoj tridesetoj godini. Ulaganje će vam se višestruko isplatiti, jer će kvalitetna posteljina sigurno potrajati! Mnogo duže nego te sandale za koje ste izdvojili astronomsku sumu...

Nespremljen krevet

Samo 60 sekundi ujutru je potrebno da pospremite krevet u kome ste spavali i okrenete se svakodnevnim obavezama. Zgužvani čaršavi i ćebad na gomili mogu se tolerisati tinejdžerima, ali ne i odrasloj osobi.

Plastično posuđe

Ukoliko ne planirate piknik ili roštilj u prirodi, ovi detalji vam ni u kom drugom slučaju nisu potrebni.

Kič ramovi za slike

Svi volimo da gledamo, čuvamo slike i rado se vraćamo dragim uspomenama. Slažemo se da treba da ih čuvate, ali ne u šarenim dečijim ramovima koje ste dobili za rođendan u osnovnoj školi. Kupite kvalitetniji ram i u njega stavite svoju omiljenu fotografiju, a stari šareni sačuvajte u fioci sa ostalim dragim stvarima iz detinjstva (i to samo ako smatrate da vam je baš neophodan).

Prazna polica za knjige

Cveće ili interesantni umetnički detalji mogu na sjajan način popuniti praznu policu (dok ne popunite svoju biblioteku, naravno, jer smo sigurni da vredno radite na tome). Nemojte preterati sa sitnicama, ali nekoliko pravilno odabranih detalja je daleko bolje nego prazan i pust prostor. 

Veštačko cveće ili drveće

Ne postoji nijedan dobar razlog zbog kog bi enterijer “ukrasili” jednim ovakvim detaljem.

Jastuci koje ste dobili uz kupljenu sofu

Uglavnom su obični ili dosadnih dezena. Za pristojnu cenu možete kupiti ili čak sašiti jastuke koje će čitav prostor oplemeniti  i učiniti ga modernim i zanimljivim.