On je Alexandre de Betak, legendarni producent modnih revija, ingeniozni scenograf iza nekih od najveličanstvenijih modnih predstava proteklih godina i majstor u čijem rečniku nemoguće ne postoji.

De Betak iza sebe ima više od hiljadu revija među kojima se svakako najviše ističu one za Husseina Chalayana, Johna Galliana, modni dvojac Viktor & Rolf, Diora, ali i komercijalnije brendove poput Victoria’s Secret-a.

Njegova filozofija je jednostavna: “Moj posao je da stvorim dirljive i upečatljive trenutke koji će privući medije i osigurati PR.”

Tri decenije duga karijera ovog talentovanog kreativca nepovratno je obeležila industriju mode i način na koji dizajneri komuniciraju sa publikom, a sve te raskošne revije i spektakli napokon su ovekovečeni u jednako spektakularnoj i raskošnoj monografiji u izdanju kuće Phaidon.

Naslovljena “Betak: Fashion Show Revolution”, ova monografija ne prati samo revoluciju koju je de Betak poveo na modnoj sceni, već i svojevrsnu evoluciju modnih revija iz intimnih prezentacija u malim prostorima u glamurozne, dramatične i često šokantne spektakle koji oduzimaju dah i koji se često pamte bolje od predstavljenih kolekcija.

A kako izgledaju njegove scenografije za revije i poneki prostori koje je uredio za prestižne događaje, pogledajte u nastavku:

Izvor: Elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/