Nakon što je dizajnirala nekoliko odevnih kolekcija za Topshop, Kate Moss je odlučila da uplovi u vode enterijera, i to kada kažemo ne mislimo na dizajniranje high street tapeta, već na luksuzne enterijere koji su osmišljeni za engleske bajkovite kućice na selu.

Naime, prelepa britanska manekenka je svoj istančan ukus za stil iskoristila za dekorisanje luksuzne vikend kućice u engleskom mestu Cotswodls koja na tržištu vredi preko 2. 5 miliona funti.

Do ove dizajnerske avanture je došlo zahvaljujući poznanstvu engleske manekenke i Johna Hitchcoxa, biznismena i vlasnika nekoliko nekretnina koji je Mossovu upoznao kada je manekenka iznajmljivala upravo pomenuto imanje koje se nalazi u dražesnom Oxfordshire distriktu.  

“Johna poznajem već nekoliko godina. Da me je prilikom razgovora John tek tako upitao da li bih se bavila dekorisanjem, verujem da bih ga odbila."

Mossovoj je pomogla Katie Grove ispred Grove eneterijera, žena koja je do sada uređivala bezbroj stanova poznatih.

“Nisam želela ništa da uradim bez njene pomoći. Katie zna moj stil do sitnih detalja. Rezultat je eklektičan prostor u stilu 70-ih s elementima nameštaja koji datiraju iz 20-ih, ali i 60-ih.”

Kompletan enterijer odiše zabavnom notom a tome su mahom doprineli eklektični mebl štofovi i masivne sofe, kao i drečave, pink zavese i detalji poput peruanskih prekrivača.  

Kuća inače obuhvata prostor od 5 spavaćih soba i isto toliko kupatila, dok je spoljni prostor ispunio ogroman bazen i prostrana bašta. Na podu svake spavaće sobe dominiraju sivkasti tepisi od vune.

“To je bila prva stvar koju sam htela da uradim na početku: da ceo pod prekrijem čarobnim vunenim  tepisima u metalik nijansi sive."

Mossova je prilikom dekorisanja sarađivala i sa Davidom Haddockom, stolarom od renomea koji je osmislio njen garderober u londonskom stanu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija