Ovan

Posao – Pozicija Marsa, vladara znaka, u Blizancima ukazuje na prepreke koje vas uskoro očekuju, pre svega na poslu i u vezi karijere. Razmišljate o tome da napravite nekakav iskorak ili da započnete privatni biznis. Prisustvo Venere u vašem prvom polju označava potrebu za stabilnošću i ekonomskim uspehom. Ali, njena opozicija sa Jupiterom, ukazuje na nepovoljnu situaciju vezanu za troškove i finansijske teškoće.

Ljubav – Opozicij Venere i Jupitera preko vašeg prvog i sedmog polja ukazuje na disharmoničan odnos s partnerom. Da bi veza dobro funkcionisala morate uložiti dodatni napor.

Zdravlje – Pokušajte da savladate hipohondričnu crtu karaktera.

Bik

Posao – Povratkom u direktan hod, Venera pravi brojne aspekte, ali kroz vaše dvanaesto polje, što znači da će poslovna situacija biti prilično napeta. Novac teško zarađujete, ali ga lako trošite, pa povedite računa o troškovima. Krajem perioda, Venera će ući u povoljan aspekt sa Marsom, što znači da ćete rešiti mnoge sporne situacije.

Ljubav – Venera u opoziciji s Jupiterom, krajem nedelje biće u povoljnom aspektu s Marsom. To znači da ćete brojne nesuglasice s partnerom povoljno rešiti.

Zdravlje – Previše ste nervozni, što izaziva određene zdravstvene tegobe.

Blizanci

Posao – Nalazite se u periodu koji zahteva prilagođavanje okolnostima koje vam ne odgovaraju, jer se posle retrogradnosti vaš vladar Merkur vraća u dvanaesto polje. S druge strane, Mars je u vašem prvom polju, što stvara nesklad između ideja, informacija i želje za promenama. Rizikujte samo sa poslovima koje ste detaljno proverili.

Ljubav – Blizance koji su u vezi očekuju sukobi s partnerom. Mars iz prvog polja približava se jakom aspektu opozicije sa Saturnom iz sedmog polja.

Zdravlje – Prekomerno unošenje hrane može da dovede do dijabetesa ili povišenog holesterola.

Rak

Posao – Nedelja počinje Mesecom, vašim vladarem, u Jarcu, znaku preko puta. Prvi dani perioda biće nepovoljni za nove poslovne projekte, jer vam ništa neće ići od ruke. Zato se više posvetite starim stvarima i dogovorima koje ste ranile sklopili. S druge strane, Venera koja se posle retrogradnosti vratila u vaše polje karijere nagoveštava da ste blizu pozitivne promene.

Ljubav – Sa partnerom ste u nedefinisanom odnosu i na neki način pasivni. Ovih dana nemojte pokušavati nešto novo jer period nije povoljan za promene.

Zdravlje – Česte promene raspoloženja praćene su depresijama. Iako nemate konkretnih razloga za takvo stanje, teško ćete ga izbeći.

Pročitajte šta su zvezde zapisale ostalim horoskopskim znacima ...

PageBreak

Lav

Posao – Od 16. maja, povratkom Merkura u polje karijere bićete u situaciji da sredite neka dešavanja iz prošlosti i da neočekivano profitirate u jednom poslu, ako ne materijalno, onda bar statusno. Ovo je samo prvi stepenik u povratku na stare projekte za koje ste u međuvremenu sazreli i koji će biti važni u vašoj karijeri.

Ljubav – Prisustvo Venere u devetom polju nagoveštava poznanstvo sa novom osobom ili će vam se javiti neko iz daljine, tačnije osoba s kojom ste nekada bili veoma bliski. Aspekti planeta nisu mnogo naklonjeni, pa do obnavljanja veze najverovatnije neće doći.

Zdravlje – Zdravstvene tegobe ćete savladati ukoliko ih na vreme sanirate.

Devica

Posao – Kako imate tendenciju da mnoge stvari započnete, ali ne i da ih završite, zbog retrogradnosti Merkura, koji je trenutno u direktnom hodu, poželjno je da napravite selekciju i da se koncentrišete samo na jednu, jer ćete tako posao uspešno završiti. Od 16. maja Merkur se vraća u znak Bika, gde je na sigurnom terenu. Jako prisustvo Marsa u polju karijere znači da bi trebalo da krenete u akciju.

Ljubav – Mars iz polja karijere privlači Veneru koja je u sekstilu sa njim i ukazuje na brojna poslovna dešavanja. Period je povoljan za slobodne Device.

Zdravlje – Nervna napetost je reakcija na poljuljano samopouzdanje.

Vaga

Posao – Jupiter u prvom polju je retrogradan, dok je vladar Venera u vašem sedmom polju direktna. Ono što remeti skladnost jeste aspekt opozicije koji ukazuje da vas u nekim poslovima neće dovoljno podržati ili da je temelj posla koji započinjete vrlo slab. Planete nalažu oprez i detaljnu proveru pre nego krenete u posao.

Ljubav – Odnos Venere i Jupitera, iako jak i dinamičan nije dobar za ostvarivanje stabilnosti u vezi sa voljenom osobom. Zato pokušajte da odložite donošenje bitnih odluka i budite spremni da neke stvari dovedete do kraja, jer su već dugo neodržive.

Zdravlje – Mogući su manji problemi sa jetrom i pankreasom zbog lošeg rada organa za varenje.

Škorpija

Posao – Mars, vladar Škorpije nalazi se u znaku averzije, tačnije iz Blizanaca ne vidi Škorpiju, što ukazuje na to da sve što trenutno preduzimate ima tendenciju da se ne ostvari onako kako ste planirali. Zato je bolje da budete maksimalno strpljivi i da polako idete ka cilju, nego da nestrpljivo prelazite preko nekih stvari koje će kasnije dovesti do neuspeha.

Ljubav – Venera, planeta koja ukazuje na vašeg partnera i Mars, vaš vladar nalaze se u dobrim odnosima, kad je reč o emotivnim dešavanjima. Jedino što nedostaje jeste stabilnost. Zato ne žurite sa donošenjem odluka.

Zdravlje – Dobro se osećate.

Pročitajte šta su zvezde zapisale ostalim horoskopskim znacima ...

PageBreak

Strelac

Posao – Saturn, koji već dugo boravi u vašem znaku, dobro je aspektovan sa ostalim planetama što na neki način nagoveštava poslovnu stabilnost. Međutim, Mars iz suprotnog znaka ukazuje na to da već izvesno vreme postoje dešavanja koja vas iritiraju i koja će uskoro biti još komplikovanija.

Ljubav – Mars i Saturn preko sedmog i prvog polja siguran su znak ozbiljnih komplikacija kada je reč o odnosu sa voljenom osobom ili bračnim partnerom. Neke vrste sukoba mora biti, ali ne dolivajte ulje na vatru.

Zdravlje – Kako je sve povezano s vašim raspoloženjem, pozitivnim stavom uspećete da ublažite većinu zdravstvenih problema.

Jarac

Posao – Period počinje prisustvom Meseca u vašem znaku što ukazuje na brojne kontakte koji vas očekuju ovih dana. Potrudite se da izaberete i isforsirate one kontakte koji najviše odgovaraju trenutnoj situaciji. Polje posla, nažalost, generalno stagnira, tako da su događaji pred vama u stvari uvod u one koji tek treba da se dogode.

Ljubav – Stagnacija je najbolji opis i za odnos sa partnerom, od braka i veza koje su usputne do onih od kojih se mnogo očekuje. Ipak, ne donosite brzoplete odluke da se kasnije ne biste kajali.

Zdravlje – Ukoliko se ovih dana pojave stomačni problemi, korigujte ishranu.

Vodolija

Posao - Mars, vladar vašeg polja karijere u trigonskom znaku Blizanaca pruža vam određenu podršku, ali ulaskom u opoziciju sa Saturnom, vašim vladarem, na neki način dovodi je u pitanje. Zato je najvažnije da budete veoma oprezni.

Ljubav – Ego odlučuje o svemu, a ne zna se čiji je veći – partnerov ili vaš. To znači da će tokom celog perioda nesuglasice s partnerom i tenzije biti svakodnevna pojava, bar što se emocija tiče. Da biste prevazišli ovakvu situaciju neophodna je veća obostrana tolerantnost.

Zdravlje – Zbog opasnosti od prehlade i problema sa grlom, budite oprezni sa hladnim napicima i sladoledom.

Ribe

Posao – Mars iz četvrtog polja bliži se Saturnu koji je retrogradan u desetom, što ukazuje na potrebu za promenom posla, sukob s autoritetom i pojačanu želju za samostalnošću. Ako želite da iz trenutne situacije izvučete maksimum morate biti objektivniji.

Ljubav – Merkur, vladar sedmog polja ove nedelje menja znak posle retrogradnosti što najavljuje sređivanje brojnih dešavanja iz prethodnog perioda.

Zdravlje – Slabe tačke organizma su stomak i žlezde sa unutrašnjim lučenjem.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/