Ovan

Posao – Tokom celog perioda bićete nezadovoljni dinamikom događanja, jer dolazi do odvajanja Venere i Marsa, što ukazuje na događaje koji će uneti konfuziju na poslu, naročito početkom nedelje. Osećanja nemotivisanosti i bezvoljnosti zahtevaju da počnete da se bavite stvarima za koje imate smisla.

Ljubav – Mars napreduje, a Venera usporava pred retrogradnost, što znači da diktirate nemogući tempo. Ne uviđate sopstveni deo odgovornosti nego svu krivicu svaljujete na partnera. Ukoliko nešto ne preduzmete, rastanak je gotovo izvestan.

Zdravlje – Depresija, melanholija, fizička iscrpljenost i problemi sa bubrezima.

Bik

Posao – Venera usporava pred retrogradnost i ukazuje na prošlost kao ključ budućih dešavanja, ali nećete ih lako prepoznati jer se ovo kretanje odvija u vašem dvanaestom polju. Rešavanje starih problema imaće Bikovi koji rade za veće institucije. Poseban oprez neophodan je narednih dana.

Ljubav – Veza u kojoj se trenutno nalazite veoma je čudna i uskoro će vas vratiti na početak. Ovakva situacija otežava objektivno sagledavanje problema. U svakom slučaju, dešavanja u dvanaestom polju uvek su teška, pa je neophodan dodatni oprez.

Zdravlje – Moguće su glavobolje i tegobe vezane za oscilaciju krvnog pritiska.

Blizanci

Posao – Pojačana delatnost na poslu nije garancija napretka i uspeha. Osim toga, potrebno je da objektivno sagledate gde se nalazite i koji su konkretni potezi. Vreme je i za donošenje odluka koje prevazilaze svakodnevno funkcionisanje. Merkur, vladar znaka u polju inostranstva i puteva pojačava potrebu za promenom.

Ljubav – U polju koje označava prijatelje i druženje, odvajanje Marsa i Venere ukazuje da ste nečije namere pogrešno procenili, pa je potrebno da grešku što pre ispravite. I dalje gajite potajnu nadu o susretu sa jednom osobom.

Zdravlje – Nervoza može loše da utiče na zdravlje, ali se prvenstveno manifestuje u obliku pojačanog apetita.

Rak

Posao – Teška vremena su prolaznog karaktera i već sredinom nedelje otvoriće se nove mogućnosti na poslu. Morate se pomiriti sa činjenicom da je problem lakši nego što mislite, ali da će zbog retrogradnosti Venere, koja uskoro nastupa u vašem polju karijere, duže trajati.

Ljubav – Na poslu postoji osoba sa kojom ste već dugo vremena na ivici odnosa. Pažljivo procenite situaciju, pokušajte da budete što objektivniji i da dokučite u kom pravcu će se stvari odvijati ukoliko prihvatite da uđete u vezu.

Zdravlje – Bolovi u stomaku rezultat su pogrešne ishrane i preteranog nerviranja.

Pogledajte na sledećoj strani prognozu za Lava, Devicu, Vagu i Škorpiju...

PageBreak

Lav

Posao – Period je izuzetno povoljan za završetak svih započetih poslova. Strpljivo podnosite žrtve, jer vidite sigurne nagoveštaje budućeg blagostanja. Ne budite pohlepni kada je novac u pitanju i ne podležite kratkotrajnim idejama na koje vas navodi Mesec koji se u Vodoliji približava Merkuru.

Ljubav – Merkur u vašem sedmom polju znak je dvoumljenja, pa iako dobro aspektuje Veneru i Marsa, dolazi do stalne konfuzije. Krajem perioda Merkuru se približio Mesec i tek tada će doći do potpune konfuzije i emotivne zavrzlame.

Zdravlje – Problemi sa kostima posledica su starih preloma ili reume.

Devica

Posao - Ukoliko primetite da se ništa ne dešava onako kako ste planirali, nemojte se nervirati jer to utiče na rasuđivanje. Merkur se nalazi na zadnjim stepenima Vodolije, vaše šeste kuće, pa se pazite ogovaranja kolega. Kako će biti povremenih uspona i padova, potrebno je da se učite strpljenju i da ne odustajete.

Ljubav – Sunce koje je tek ušlo u Ribe, vaše sedmo polje ukazuje na novu vezu, ali sa potencijalno zauzetom osobom. Budite veoma oprezni i ne pravite izlete sa strane, osim ukoliko ne želite da se nađete u centru skandala.

Zdravlje – Učestale glavobolje povezane su sa promenljivim krvnim pritiskom.

Vaga

Posao – Vaš vladar usporava u opozitnom znaku, zbog čega imate utisak da gubite tlo pod nogama. Međutim, ne dopustite da vas savlada pesimizam nego se bacite na ostvarenje ličnih ambicija i materijalne sigurnosti. Izbegavajte nezakonita sredstva zbog mogućih posledica. Napravite dobru strategiju, ukoliko želite da isplivate iz gomile poslovnih obaveza.

Ljubav – Venera i Mars se razdvajaju u vašem sedmom polju što znači povratak nekog odnosa ili razgradnju postojećeg stanja. Na svaki problem prvo odgovorite osmehom, a zatim potražite rešenje.

Zdravlje – Gubitak fizičke snage u kombinaciji sa depresijom loše utiču na zdravlje.

Škorpija

Posao – Mnogi predstavnici znaka će na nov način pristupiti starim obavezama ili će promeniti posao. Većina Škorpija odlučila je da se što manje uzbuđuje i nervira zbog situacije na poslu. Potrudite se da tokom narednih dana završite sve započete poslove. Izbegavajte impulsivne reakcije i bezvredno rasipanje energije na besmislene tračeve, sve dok je Mars u Ovnu.

Ljubav – Odvajanje Marsa i Venere za sve ostale učesnike ovog dvougla deluje kao katastrofa, ali na vas utiče povoljno, što će se manifestovati u iznenađujuće dobrom ljubavnom životu.

Zdravlje – Pojačana nervoza i konfuzija izazvane su stresnim situacijama kojima ste gotovo svakodnevno izloženi.

Pogledajte na sledećoj strani prognozu za Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribu...

PageBreak

Strelac

Posao – Zbog retrogradnog Jupitera teže funkcionišete na poslu, jer obraćate pažnju na nebitne stvari i perfekcionizam. Potrebno je da što pre korigujete ponašanje, a to možete samo ako hoćete. Pokušavate da se što više distancirate od poslovnih problema, ali vam to ne polazi za rukom. Jupiter, vaš vladar uskoro dobija još jedno opterećenje, retrogradnu Veneru s kojom je povezan dispozicijom.

Ljubav – Kao poslovni, i ljubavni život je veoma problematičan zbog retrogradnog Jupitera, vladara znaka.

Zdravlje – Tegobe sa organima za varenje zahtevaju ozbiljniji tretman. Iako znate šta vam smeta, mučite organizam bežeći u bolest.

Jarac

Posao – Retrogradni hod Jupitera u polju karijere ukazuje na nestabilnu situaciju. Može se dogoditi da uletite u zamku vlastitih izjava i produbite jaz sa okolinom, ili da jednostavno budete loše shvaćeni.

Ljubav – Sa partnerom ste u korektnim odnosima, ali se to može opisati primirjem, jer se Mars i Venera razdvajaju u vašem polju koje predstavlja dom, porodicu i bliskost. Isplanirajte zajedničko putovanje, ali izaberite mesto na kojem ste već bili, da biste popravili odnos sa voljenom osobom.

Zdravlje – Najveće muke zadaveće vam virusne infekcije, prehlada i problemi sa grlom.

Vodolija

Posao – Ne preopterećujte se raznim obavezama i ne dajte obećanja koja niste u stanju da ispunite. Većinu prepreka tokom ovog perioda uspećete da savladate i tako obezbedite uspeh na poslu. Pod uslovom da stalno na umu imate promašaje iz prošlosti i da ne dozvolite da se ponove, bićete uspešni. Ukoliko izbegnete nesigurnost koju donosi Merkur u Vodoliji, uspeh će biti udvostručen.

Ljubav – Sve je naizgled besprekorno, ali većina pripadnika znaka samo će maštati o idili, dok će u stvarnosti doživljavati turbulenciju. Slobodne Vodolije očekuje nova, kratkotrajna veza.

Zdravlje – Mogući su manji problemi vezani za gornji deo stomaka. Više se odmarajte i meditirajte.

Ribe

Posao – Retrogradni Jupiter u osmom polju nagoveštava naplatu starih dugovanja. Ponašajte se u skladu sa prilikama i ne idealizujte saradnike, jer ćete se razočarati. Jedna Vaga sa kojom već duže sarađujete ponudiće vam naizgled idealno rešenje, ali budite veoma oprezni.

Ljubav – Emotivna nestabilnost je posledica straha da ne bude ugrožena sloboda, do koje vam je najviše stalo. Merkur na samom kraju vašeg dvanaestog polja najavljuje promene u emotivnim odnosima koje će se dogoditi vrlo brzo.

Zdravlje – Zbog jakog planetarnog uticaja imaćete problema sa nesanicom i apatijom. Ne preterujte sa hranom i pićem.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/