Naslovna | Astro | Godišnji horoskop | Godišnji horoskop: Ovan

Godišnji horoskop: Ovan

foto: Marija Pecić

Pročitajte šta očekuje vaš horoskopski znak u narednoj godini iz meseca u mesec.

JANUAR

Tokom januara naglasak će biti na finansijama koje bi se mogle popraviti. Savet je da se ovog meseca ne držite pasivno, jer ćete tako mnogo više postići. Očekujte pozitivna rešavanja vezana za imovinu. Druga polovina meseca vam donosi stabilizaciju odnosa na poslu i moguće zaposlenje ako ste bez posla. Ulazite u period kada ćete sebi moći priuštiti razna zadovoljstva u smislu kupovine.

Vaša emotivna situacija će biti veoma promenljiva. Pokazaćete u prvoj polovini meseca naglašenu sklonost da rizikujete i da se upuštate u avanture, bili u vezi ili ne. Ako ste u vezi, moraćete biti izuzetno oprezni, jer će ljubomora biti naglašena. Veze koje budu nastajale ovog meseca biće usko povezane sa karijerom i mnoga će poslovna prijateljstva prerasti u nešto više.

Zdravstveno, januar bi mogao biti problematičan za nervni sistem.

FEBRUAR

Vaša kreativnost će ovog meseca doći potpuno do izražaja i očekujte da vam sve polazi za rukom. Period boravka vašeg vladara znaka, Marsa, u vašem znaku, kao i Venere, iskoristite maksimalno. Do kraja meseca evidentan je i značajan finansijski dobitak, kao i poslovni uspeh. Ako planirate nešto novo da unosite u poslovanje, ili da menjate nešto u dosadašnjem statusu a da ne rizikujete da ćete izgubiti, sada je pravi trenutak.

Isto kao i na polju posla, tako će biti i na polju ljubavi. Početkom meseca, ako ste slobodni, moglo bi vam se desiti interesantno putovanje ili kontakt vezan za nekakve odlaske i putovanja. Mnogi će se oprobati u paralelnim vezama, a posebno tokom njegove prve polovine.

Zdravstveno, ovo je mesec bez problema. Bićete u top formi.

MART

Isterivanje pravde i istine će ovog meseca biti tema broj jedan i uzrok konfliktnih situacija na poslu, kao i mogućih otkaza. Bićete izuzetno nestrpljivi i preterano zahtevni, pa je potrebno malo više razuma, kako posledice ne bi bile loše za vas. Manjak novca teraće vas da radite „na crno“, ili da se bavite mutnim poslovima, kao i da se zadužujete, što maksimalno izbegavajte. Situacija će se znatno popraviti od 14-tog, kada možete očekivati dobitke od sudskih presuda, ili iz inostranstva. Mnogi će se odlučiti i za preseljenje. Celog meseca se čuvajte pokušaja krađe i prevare.

Mart je i na polju ljubavi težak period koji će doneti mnogo svađa i raskida, a razlog za tajnu vezu je i nepoverenje prema partneru. Ovnovi koji su sami, od 16-tog će upoznati mladu osobu, ali koja neće imati dugoročne namere i nije iskrena prema vama, pa budite oprezni.

Problemi sa leđima i kičmom bi mogli biti dodatno opterećenje.

APRIL

Nedostaje vam istrajnost i nešto teži mesec je pred vama kada je posao u pitanju. Puno trčanja i truda, a ni za šta. Mogući su i zakonski i administrativni problemi od 11. do 17, pa se potrudite da sve do detalja proveravate i nema potrebe da pokazujete nervozu koja vas može odvesti u svađe. Što više radite u samoći i tišini, jer ćete tako mnogo više postići. Veoma važan period očekujte od 17-tog.

Emocije će takođe biti „pod opsadom“ i očekujte mnogo strasti. Predstoji vam mnogo mogućnosti za ostvarivanje novih kontakata, ali i za duple veze, pa budite oprezni. Stara ljubav, ili stari problem počinje polako da vas muči, i vi se pitate - šta sad? Opredelite se. Može ostati samo jedno rešenje. Ako planirate brak, nije pravi mesec za to. Odložite. Ne gubite glavu.

Zdravlje je stabilno ovog meseca, ali ostaje mogućnost prehlada i virusa. Grlo.

MAJ

Bez obzira što se Jupiter nalazi u vama opozicionom znaku Vage i što vam Pluton nije sklon, ipak je maj pozitivan mesec za vas, kada biste mogli ostvariti mnoge zamisli, a pogotovo ako treba nešto da završite ili okončate. Tokom ovog meseca ćete veoma uspešno rešavati sudsko-administrativne probleme. Nezaposleni mogu realno očekivati početak posla vezan za veća društvena preduzeća ili organizacije, do koga će doći uz pomoć rođaka. Finansijska situacije će biti stabilna, sa dobicima od 17-tog.

Polje ljubavi bi moglo postati problematično. Postoji oko 6 perioda nestabilnosti u vezama, kada partnerski odnosi ulaze u period krize i iznenada se dešavaju prekidi. Druga polovina meseca nudi mogućnost stabilizovanja veze i vrlo strastvene odnose, kao i mogućnost sklapanja veoma jakih veza.

Zdravstveno, ovo je mesec bez većih problema, jedino preveliko trošenje energije može uzrokovati pad vitalnosti.

JUN

Retrogradni Saturn u znaku Strelca, kao i retrogradni Jupiter u znaku Vage i nepovoljan Mars iz znaka Raka iniciraju zastoj u poslovima, ponavljanje grešaka i administrativne probleme, što uz pomoć Plutona može izazvati eventualne prekide poslova ili promene firme.

Ipak, period vladavine znaka Blizanaca će vam obezbediti solidnu zaradu i uticati da ostanete tu gde jeste. Venera u znaku Bika će vam odgovarati od 6-tog, i tada ćete dodati gas i raditi punim kapacitetima, što ukazuje na savršeno dobru polovinu meseca, kao period jakih dobitaka i rešenih imovinskih pitanja. Oprez je potreban jedino prilikom potpisivanja ugovora. Čuvajte dokumenta.

Na planu ljubavi se možete nalaziti i u paralelnim, pa i višestrukim vezama i trouglovima. Pazite da ne budete otkriveni.

Zdravstveno su moguće glavobolje usled nerviranja i povišenog pritiska.

Astro prognozu za preostalih šest meseci pročitajte na sledećoj stranici: 

Nastavak na stranama: 1 2 »

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE