Ova izložba kroz predmete za svakodnevnu upotrebu opisuje način na koji se izraelski dizajneri bore da održe strast za stvaranjem uprkos borbi za egzistenciju. Obično se kaže da je borba za opstanak majka svih izuma. Izgleda da su na planu dizajna, umetnici primorani na još više od toga. Oni moraju da razmišljaju nekonvencionalno, da razviju jedinstven pogled na svet, da imaju svež i neočekivan pristup problemima i da nalaze rešenja.

„Proces inovacije u dizajnu u sebi ima predivnu sposobnost da izoluje kulturnu sintagmu kao objekat, da je razloži na sastavne elemente, da je ispituje i ponovo sklopi tako da pomeri putanju kojom se svet kreće na evolutivnoj, profesionalnoj ravni. To se drugačije najkraće može definisati kao: razmišljanje na nekonvencionalan način „outside the box“. To je sposobnost da se tok događaja, materijali, tehnologija, struktura i forma, korisnik i stvaralac, posmatraju tako da se ono očigledno povezuje na drugačiji način, istovremeno otkrivajući veze, ideje, spoznaje i nove primene. U svetu koji je pretrpan i važnim i nepotrebnim predmetima, inovacija se čini kao jedno od delotvornih, profesionalnih sredstava za preživljavanje koje dizajneri širom sveta moraju da savladaju“, kaže Galit Gaon, kustos Dizajn muzeja Holon.

Dizajn muzej Holon osnovan je na inicijativu opštine Holon kao deo kulturne vizije grada i svečano otvoren u januaru 2010. godine. Ima dve galerije u kojima se svake godine postavljaju tri međunarodne izložbe dizajna, kao i izložba izraelskog dizajna u okviru manifestacije Design Week Holon.  Izložbe posetiocima otkrivaju različite aspekte sveta dizajna u cilju da im pomognu da bolje razumeju dizajn i njegovu ulogu u našem životu.

Design Lab radionica Muzeja služi i kao galerija za predstavljenje izložbi iz stalne postavke  Muzeja, i prostor koji posetiocima omogućava da kroz različite aktivnosti iskuse i nauče „jezik dizajna“.

Izložbu Out of the Box – Design made in Israel pogledajte u staroj fabrici Staklopan, u Ulici Strahinjića bana od 7. do 11. oktobra.