Izložba je otvorena u Aleji narodnih heroja na Kalmegdanskoj tvrđavi. Publika u Beogradu, do 7. juna 2014, imaće priliku da vidi veličanstvenu zbirku fotografija koje prikazuju Tursku iz vazduha, njene istorijske i prirodne lepote.

Na svečanom otvaranju izložbe sve prisutne pozdravila je njegova ekselencija, gospodin Mehemt Kemal Bozaj, koji je zvanično otvorio izložbu. Na početku otvaranja, njegova ekselencija je zamolila sve prisutne za minut ćutanja kao znak izražavanja najdubljeg saučešća zbog tragičnih gubitaka i tuge koja je zadesila Srbiju. Pored toga, napomenuto je da će Ambasada Turske u Beogradu i svi njeni zaposleni učiniti sve da prikupe što veću količinu pomoći kao podršku ugroženom stanovništvu koje je pogođeno ovom katastrofom.

Ataše za kulturu i turizam g-đa Derja Polat je predstavila fotografa, ističući da je njegova izložba posvećena nastradalima u strašnoj prirodnoj nepogodi, kao znak saosećanja i podrške u ovim najtežim trenucima narodu Srbije.

Na otvaranju izložbe prisustvovao je i sam autor izložbe g. Alp Alper, dok je na kraju ovog događaja poznati virtuoz na violini g. Nedim Nalbantoglu svojim muzičkim recitalom odao poštu svim stradalima u poplavama.