U prepunoj sali Amerikana, Ida Prester je uz horsko pevanje fanova izvela svoje najveće hitove, a na bini su joj se pridružile i specijalne gošće Bojana Vunturišević i Đurđina Radić DJIXX. Tokom izvođenja pesme „Štit“ podršku su joj pružile i glumica Milena Radulović i voditeljka i kreatorka Aida Jokanović. Uvod u spektakularne nastupe obe večeri priredila je Iva Pažin Zhiva, novo lice alternativne domaće scene.

Proslava velikog jubileja započela je koncertom u Zagrebu, krajem marta u Tvornici kulture, a Beograd je imao čast da ugosti Idu Prester čak dva puta zbog ogromnog interesovanja publike. Prvi najavljeni koncert je rasprodat za manje od mesec dana, što je dovelo do zakazivanja drugog datuma.

Dva rasprodana koncerta, dve krcate dvorane nekih divnih toplih i nasmijanih ljudi. Dva sata smo pjevali u glas, hrabrili se, smijali, plesali, a bilo je i suza. Dočekali smo ljeto uz „Ljetnu ljubav“, proslavili strast u svim životnim razdobljima uz „70“, ljubili se uz „Dodir“, pronašli nadu u „Sutra“. Pjesmu „Sad“ smo posvetili Danki Ilić, tragično ubijenoj djevojčici. Puno hvala našim dragim gošćama – Mileni Radulović i Aidi Jokanović iz kampanje „Štit“, damama iz spota „70“ (Vesna i Marina), Bojani Vunturišević, Djixx i Ivi Zhivi koja je fenomalnalno zagrijala publiku na početku. Ugrijali ste nam srca, puno ljubavi dajemo, ali puno i primamo. Hvala vam na tome. Vidimo se opet uskoro!, poručila je Ida Prester nakon dva koncerta u Beogradu.

U puna dva sata izuzetno energičnih nastupa, smenjivali su se hitovi iz bogatog muzičkog opusa benda Lollobrigida i nove pesme sa Idinog prvog solo albuma „Sad“. Koncert su obe večeri otvorili dobro poznatom pesmom „Kompjuter“, nakon čega je usledila himna „Miss Right and Mr Wrong“, kao i premijerno izvođenje najnovijeg singla „Malo vremena“. Hitovi „Bivša cura“, „Ja se resetiram“, „Moj dečko je gay“ i „Pilula“ sproveli su publiku kroz prvu deceniju Idine karijere, a singlovi sa solo albuma „Luda“, „Dvoje“, „Ljetna ljubav“ „Sad“ izazvali su erupciju emocija.

Prve večeri pesme „Kvar“ i „Program tvog kompjutera“ od Denis & Denis pojačanje su dobile uz vokal Đurđine Radić DJIXX, dok su drugo veče Bojana Vunturišević, Ida Prester i Lollobrigida zajedno izveli „Uzalud“ i Bojaninu legendarnu numeru „E 70“ koja je simbolično prikazala vezu Beogada i Idinog rodnog Zagreba.

Kulminacija oba koncerta bile su pesma „Štit“ na kojoj se prve večeri na bini pridružila Milena Radulović, a druge Aida Jokanović, numera „Dodir“ tokom koje je u publiku pušteno na desetine balona, dok su posebnu euforiju, radost i energiju obe večeri donele starije dame prilikom izvođenja hita „70“.

Na samom kraju Ida Prester i Lollobrigida su odsvirali kultnu „Breathe“ od Prodigy-ja, a zajedno sa najvernijim fanovima iz prvih redova koji su se popeli na binu u glas su otpevali jedan od njihovih megahitova „Volim te“.

Usledio je i bis uz „Budalo“, „Sutra“ i „Dodir“ kada su svi u publici upalili mobilne telefone, čime su zaokružena puna dva sata beogradskih koncerata.

Ida Prester @ DOB 2024- petak- foto Nemanja Đorđević (16 of 69).jpg
Nemanja Đorđević