Uvek kada se govori o laganijem i prozračnijem šminkanju, koje će omogućiti da koža diše i izgleda prirodnije, pominju se tonirane kreme. U teoriji tonirana krema je miks tečnog pudera i kreme i to je zapravo prvobitna ideja koja stoji iza ovog proizvoda. Cilj je jedan proizvod istovremeno može da prekrije nepravilnosti i obezbedi negu. 

U moru proizvoda, BB kreme su se pokazale kao najbolji izbor jer su nešto teže teksture od obične tonirane kreme i zato su odlična zamena običnom puderu, naročito tokom proleća i leta. Naime, lagane formule ne opterećuju kožu i daju joj ujednačen i prozračan izgled.

S tim u vezi, u nastavku smo izdvojili favorite među BB kremama. Počinjemo!

La Roche-Posay Hydreane BB krema

Ono što najviše volimo nakon jutarnje nege jeste proizvod koji će crvenilo na licu umiriti u jednom trenu, a to nam pruža ova BB krema. U samo jednom koraku hidrira i umiruje, a veoma efikasno štiti kožu od spoljašnjih uticaja.

La Roche-Posay bb krema.
La Roche-Posay 

Estee Lauder DayWear BB Cream SPF 35

Kultna BB kremadizajnirana je za masnu i kombinovanu kožu i odlično kontroliše lučenje sebuma, te nema bojazni od neželjenog sjaja tokom dana. Veoma je lagana formula i bogata je antioksidansima i vitaminima koji hrane kožu zbog čega već godinama ima status jednog od najboljih proizvoda u ovoj kategoriji. Ukoliko do sada niste probali ovaj kultni proizvod, a imate masan tip kože - vreme je!

Estee Lauder bb krema.
Estee Lauder 

Garnier Oil Free BB krema

Savršeno ujednačava ten, matira i hidrira kožu, a što je najvažnije - umanjuje dodatni sjaj. Ukoliko ne želite da izađete napolje bez nekog vida prekrivenosti na licu, mišljenja smo da je ova Garnierova BB krema idealan proizvod za vas!

Garnier bb krema.
Garnier 

Vichy Idéal Soleil Face BB Tinted Velvety krema

Formula namenjena ženama s kombinovanom do masnom kožom pruža najviši stepen zaštite od UVA i UVB zraka. Ono što nam se najviše dopada jeste efekat preplanulog tena zahvaljujući univerzalnoj BB prirodnoj nijansi koja daje rezultat ujednačene i blistave kože.

2-bb-krema.jpg
Vichy 

Clinique Anti-Blemish Solutions BB krema

Lagana BB krema ne sadrži ulja, a postojana je čak 12 sati. Odlična je za sve tipove kože, pa i one najmasnije, jer ima mat finiš dok njeni hranljivi sastojci predstavljaju pravi lek za sve kožne probleme.

clinique bb krema.
clinique 

 Izvor: ELLE/V.P.