Otkako se 2018. godine udala za princa Harryja, Meghan Markle postala je žena čiji se modni stil secirao od glave do pete. Uz Kate Middleton, čiji je modni stil danas i dalje samo hvaljen, retko kritikovan, i koja je visoko podignula lestvicu, Meghan je itekako pazila koje modne komade bira.

Meghanin modni stil karakterišu čiste linije, jednostavni krojevi i neutralne boje. Odabrane nijanse poput bež tonova, bele i crne boje često su prisutni u njezinim elegantnim modnim kombinacijama, a ovaj minimalistički pristup stilu uvek je dobijao pozitivne reakcije javnosti.

Upravo je definicija toga bio njen najnoviji outfit koji je nosila u Dusseldorfu na Invictus Games događaju gde se u publici našla zajedno sa suprugom, princem Harryjem. Jednostavno, odabrala je nepogrešiv outfit, večnu klasiku koju vole sve generacije.

Luisa Pleated pamučne kratke hlačice i J. Crew jaknicu kombinovala je s jednim od najklasičnijih Chanel komada - slingback cipelama.

profimedia-0805039604.jpg
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Ovaj prepoznatljivi komad obuće je stvoren još 1957. godine, ali njegova popularnost ostala je nepromenjena sve do danas. Chanel slingback cipele sinonim su klasičnog stila, luksuza i ženstvenosti, a prepoznatljive su po svojem dizajnu - 'kapici' od crne kože ili baršuna na prstima i niskoj, udobnoj potpetici. Za dodatni šarm, na peti se nalazi dvostruki C logotip u čistom Chanel stilu.

profimedia-0805000125.jpg
Royalportraits Europe/Bernard Rubsamen / Bestimage / Profimedia 

Osim što su jako elegantne, izrazito su svestrane. Mogu se nositi uz gotovo svaku kombinaciju, od malih crnih haljina do farmerki, a njihova sposobnost da se prilagode raznim stilovima čini ih neizostavnim komadom u ormaru svake stylish žene.

Od trenutka kada su prvi put predstavljene, Chanel slingback cipele postale su omiljeni izbor mnogih modnih ikona i slavnih osoba. Coco Chanel ih je stvorila kako bi žene osjećale udobnost i eleganciju istovremeno, a ta filozofija i danas privlači mnoge. Iako su se u to vreme takve cipele još uvek povezivale s pin-up devojkama, Coco Chahel ovaj kultni je model razvila u saradnji s pariskim postolarom Raymondom Massarom koji je bio saradnik Chanela i član Metier's d' Arts sve do 2019. godine kada je preminuo.

Njihova je želja bila da stvore cipele koje će biti zamena za tanke stiletto potpetice i koja će na sebi imati klasične boje. Upravo zato su najpoznatiji klasični modeli na sebi imali bež nijanse, kojima se ženska noga vizuelno produžavala, i crni vrh cipele kako bi se stopalo vizualno smanjilo, te kako bi tragovi nošenja bili manje vidljivi.

Teško je nabrojati sve one koji su kopirali ili pokušali da kopiraju Coco Chanel, ali kako je ona i sama rekla 1964. godine ''Ako želite da budete original, spremite se da ćete biti kopirani.''

Chanel-slingback-cipele.jpg
Chanel 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/